Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, pytanie do znawców, jakie różnice mają wtryski od 2.5d a od 3.0d silnika w e39. Mam e39 2.5 zrobioną na 193km i sypią mi się w jej wtryski. Gościu robiący mapy powiedział mi, że mam tak zrobiony program, że jeżeli wtryski są w dobrej kondycji to wszystko jest ok, ale jeżeli są juz w słabej kondycji to auto zacznie strasznie dymić bo nie będa wyrabiały, I fakt tak sie stało od ostatniego czasu, z tyłu co raz mniej widać ;) I zaproponował mi aby wymienić na te od 3.0d i to załatwi sprawę, one mają końcówki o większej wydajności? Bo nie wiem czy kupić oryginalne czy te od 3.0d
Opublikowano

Następnym razem szukaj na RealOEM.com.

- wtrysk do 525d z lipca 2002 - nr części: 13537785985 (był też zamienny numer w pewnym okresie: 13537785574)

- wtrysk do 530d z lipca 2002 - nr części: 13537785573

Jak widać numery wtrysków są inne. Może dałoby się to montować zamiennie tylko pewnie trzeba by to potem w elektronice auta odpowiednio zakodować.

Pzdr.

Opublikowano
Ok, dzięki kolego. Z Realoem korzystam i widziałem, że wtryski mają inne numery. Miałem nadzieję, że wypowie się ktoś kto się zna i czy one są zamienne tak jak piszesz czy, może faktycznie mają większe końcówki...