Skocz do zawartości

E87 dodanie USB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

szukałem w wielu tematach o radiach i o usb, jednak nigdzie nie ma jako takiej instrukcji.

Pytanko czy ktoś eksperymentował?

http://www.aliexpress.com/item/2016-New-Aux-in-Switch-USB-Wire-Cable-Adapter-For-BMW-3-5-series-E87-E90/32652175338.html?ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_3_10057_10056_10065_10055_10054_10059_10058_10017_107_10060_10061_10052_414_10062_10053_10050_10051,searchweb201603_9&btsid=f5d6544e-8fd0-4b11-94e5-f815a782d266

Czy bezproblemowo można dodać te USB?

u mnie nawigacja professional bmw

http://images66.fotosik.pl/1168/16918eacfd37e371.jpg

Opublikowano
Unieś podłogę w bagażniku i sprawdź czy w tym module mulf masz takie okrągłe wejście bodajże różowe, jeżeli nie masz no to raczej musisz wymienić ten moduł na bardziej dopiasony.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
A ja widziałem kiedyś port USB w przednim schowku pasażera.poszukaj może masz USB

Pokonując granice własnej wytrzymałości,

Wznosisz się na wyżyny własnych umiejętności,

Bo to życie oferuje nam dziś wiele możliwości,

A ty łap los w swoje ręce nadal bądź duchowo mocny!

P.S Ryszard Andrzejewski (PEJA)

Opublikowano
Śledziłem dość długo temat dodania USB to swojej e90. I są dwa rozwiązania, pierwsze wymiana modułu na Mulf 2 Hight dołożenie wiązki i kodowanie. Drugie rozwiązanie to dołożenie urządzenie typu Dension Blueway 500. Oba rozwiązania to koszt w okolicach 1000zł.
Opublikowano
Ja dodałem usb w schowku /mialem tylko aux/ do idrive za jakieś 180 zl nowe czesci, zgrywam muzyke na dysk twardy 80G
Opublikowano
...

Edytowane przez Anonymous

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Mnie kusi wymienic ten dysk 80GB na SSD 128G. Na Boże Narodzenie chyba sobie zainwestuje. Sprawdzałem na aliexpes 60 dolców w Polsce 600 zł.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
Mi jakoś wystarcza te 80, i tak slucham radia :)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Mi też starcza 80GB:D Bardziej chodzi o zabawę i porównanie czy rzeczywiście szybkość działania będzie zauważalnie lepsza. Jak się trafi fajny dysk w dobrej cenie, najlepiej użyany to powalcze. Tylko dysków SSD na IDE jest mało na rynku. Większość to SATA.

Kodowanie, Konwersja aut na EU z każdym systemem. NCD2. Aktywacja Carplay, Android Auto, usług online.

Opublikowano
Jest mały problem bo ja mam auto przedliftowe i mimo ze mam duża navi nie mam wbudowanego dysku.

Zadzwoń do Kwiatkowskiego poproś o elektryka a na pewno się dowiesz co i jak

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Ja dodałem usb w schowku /mialem tylko aux/ do idrive za jakieś 180 zl nowe czesci, zgrywam muzyke na dysk twardy 80G

Też chetnie chciałbym wiedzieć, jak to zrobiłeś .Może podzielisz się z innymi tą wiedzą.

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano
CIC ma 80 giga zdaje się, USB w schowku jest podłączone do CIC, muzykę trzeba zgrać na dysk, trwa to kilka sekund, minus taki że nie można odtwarzać bezpośrednio z pendriva ale ogólnie jest OK
Opublikowano
CIC ma 80 giga zdaje się, USB w schowku jest podłączone do CIC, muzykę trzeba zgrać na dysk, trwa to kilka sekund, minus taki że nie można odtwarzać bezpośrednio z pendriva ale ogólnie jest OK

Tylko u mnie nie ma gniazda USB :mad2:

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano

Tylko u mnie nie ma gniazda USB :mad2:

A o czym ja wyżej pisałem, oprzeciez u mnie tez nie było, wystarczyło podłaczyc kabelek z gniazrem usb, coś około 150 zł nowy OEM BMW ale moge sie mylic bo dokladnie nie pamietam