Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam forumowiczów, szukam szukam i nie mogę znaleźć żadnych informacji odnośnie tego jakie świece wybrać. 318is z podtlenkiem Lpg (sekwencja). Przeczytałem tylko że firma NGK jest bardzo dobra ale tylko tyle, z góry dziękuję za pomoc.
Opublikowano

takie jak zaleca producent do twojego silnika. Zwykłe jeśli chcesz tanio a cześciej wymieniać. Droższe możesz założyc jakieś platynowe czy irydowe, zapłacisz wiecej ale spokój dłużej.

Jest jeszcze opcja z której ja skorzystałem. SKontaktowałem się z człowiekiem który zajmuje się swiecami i wie o nich sporo. Dobrał mi świece inne niż dedykowane do mojego silnika, dodatkowo poprawione dlatego że mam LPG. Poprawa duża w kulturze pracy silnika.

szukam
Opublikowano

Chcę kupić droższe świece aby mieć z nimi spokój na dłużej. Planuję kupić te: http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6405127815

Uważacie, że to dobry pomysł? Słyszałem, że najlepsze są świece 1 elektrodowe dla e36 ale nie wiem jak poznać, czy świece które planuje kupic właśnie takie są. Jakieś porady, lub konkretne pokazanie, jakie kupić?

Edit: Znalazłem informację, że producent zaleca świece LPG 1 1496. Tyle, że jedna kosztuje 60zł. Czy warto zainwestować takie pieniądze czy lepiej kupić coś tańszego?

Opublikowano

Kup sobie takie NGK IRIDIUM BKR6EIX, irydowe jedno–elektrodowe koszt to ok. 35–40zł ⁄ szt.

Używam w ISku od 3 lat (przejechane 40tyś. km) i nigdy nie było żadnego problemu, auto z LPG także mogę polecić.

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200

Opublikowano
Mowa o tych 6418? Czy innych?

Tak jest.

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200