Skocz do zawartości

Montaż przedniej szyby, a wymiana podsufitki.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie odnośnie wymiany podsufitki i montażu przedniej szyby.

Moja podsufitka wymaga wymiany, a szyba jest zamontowana na sylikonie (poprzedni właściciel... :duh: ), więc chciałbym ja oddać do kogoś kto ją wyczyści i zamontuje na uszczelkach,a pytanie moje brzmi następująco. :?: :?: :?:

Co, w jakiej kolejności. Najpierw powinienem zająć się szybą, czy najpierw wymienić podsufitkę? czy to ze sobą koliduje? nie chciałbym sytuacji, w której moja podsufitka jest świeża i ładnie założona, a tu montaż szyby w jakiś sposób ją uszkodzi etc.

+ jakie są koszta czyszczenia szyby i jej ponownego montażu, oraz jaka jest cena uszczelek. :?:

Opublikowano

może się zdarzyć,że przy wycinaniu szyby coś tam haratnie po podsufitce-choć nie powinno się to stać

szyba jest wklejana,więc nie wiem o jakim silikonie piszesz?

myślę,że za 150zł to ogarniesz

Opublikowano

sama tafla szkła jest wklejona w otwór klejem do szyb koloru czarnego. Do blachy jest przyklejona szyba. To nie tak stare auto zeby szyba była wciśnięta w uszczelkę jak to kiedyś stosowano.

Chodzi ci o te maskujące uszczelki których u ciebie brak ?

szukam