Skocz do zawartości

dymi na biało i sie dusi ale tylko czasami czy to ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam e36 z 94roku 316i niemam gazu.

Mam taki problem czasami najczesciej rano betka mi sie dusi prawie wogle nieda sie jechac i kopci białym dymem, po jakims czasie jej przechodzi i juz jest wszystko ok i nastepnego dnia znowu to samo.

Miałem ubytki płynu chłodniczego ale tylko czasami i nawet miałem plame płynu pod samochodem lecz ostatnio niezaobserwowałem plamy a mam minimalne ubytki.Patrzyłem posty na temat uszczelki po głowicą i niejestem pewny czy umnie to napewno a niechce sie wpedzic w niepotzrzebne koszta. Jednym objawem jest wzrost poziomu oleju a umnie jest cały czas ok. Jeszcze zauważyłem ze dzieje mi sie to gdy mam juz mało benzyny (tylko rezerwe ). Dzisiaj jade do mechanika i niewiem czy uda sie to zaobserwowac znajac zycie bedzie ok, a jutro rano znowu pewnie to samo.

Moze ktos miał taki problem i wie cos na ten temat

Opublikowano
czasem przy walnietej uszczelce pod glowica nie przybywa oleju. to zalezy tak naprawde od miejsca w ktorym wygrzeje sie uszczelka.
DIESEL POWER