Skocz do zawartości

idrive-szybki spadek prze. z poszcz. Inspekcji lub jego brak

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam taki problem z poszczególnymi inspekcjiami w idrive. Np. Gdy resetuje klocki na przod to wyskakuje 40k tak jak powinno być, ale strasznie szybko spada ten przebieg. Po kilkukrotnym odpaleniu samochodu i przejechaniu po zsumowaniu jakiś 300 km spada już do jakis 28k i tak po przejechaniu może 1 k spadło mi już do 14k km. A vehicle check lub tylne klocki wogole nie chcą ruszyć km. Z olejem i zresztą jest wszystko ok pokazuje tak jak powinna być. Ktoś może wie co to może byc ? Lub poleci coś ? Z góry dzięki. Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Proponuję następnym razem wymienić klocki zanim zrobisz reset przebiegu :wink:

A tak na poważnie to wymieniłem klocki? Na jakie i jaki czujnik zamontowałeś (czy jest stary )

Proponował bym sprawdzić czy czujnik dobrze siedzi i ewentualnie go wymienic.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Tak najpierw wymieniłem klocki i czujnik na nowy a następnie zresetowalem wszystko. A co może być przyczyną że inne inspekcjie nie chcą się ruszyć te co pisałem?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

vehicle check to przegląd?

Tylne klocki zawsze dłużej się zbierają u mnie chyba od dwóch lat stoi tyle samo ale nie przejmuje się tym. I tak sam kontroluje.

Może masz jakiś błąd ABS albo coś innego np. zakłócenia na linii can. Byłeś na z czytaniu bledow?

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
Cześć, ja mam podobnie. Po wymianie klocków przednich wraz z czujnikiem na nowe(textar) bardzo szybko komputer odlicza przebieg do wymiany. Po jakimś czasie zauważyłem że moje tarcze są już na granicy używalności i pewnie to powoduje szybsze odliczanie do wymiany. Teraz mam jeszcze około połowy klocka i jak będę zmieniał za jakiś czas komplet tarcze klocki czujnik to napiszę czy moje przypuszczenia były trafne.
Opublikowano

Vehicle check to przegląd?

Tylne klocki zawsze dłużej się zbierają u mnie chyba od dwóch lat stoi tyle samo ale nie przejmuje się tym. I tak sam kontroluje.

Może masz jakiś błąd ABS albo coś innego np. zakłócenia na linii can. Byłeś na z czytaniu bledow?

Czujnik ABS wymieniłem na nowy bo padł. A o co chodzi z tym z czytaniem błędów i zakłóceniami na linii can ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No czasami zakłócenia na kablach prowadzą do błędów lub braku odczytu ale to byś musiał zczytać błędy u mechanika a najlepiej u kogoś kto ma inpa lub rheingold (programy diagnostyczne tylko dla bmw)

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!