Skocz do zawartości

BMW E60 530 D, Nie Odpala tylko PYKA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z moim BMW taki jak na filmiku, auto nie kręci :

https://www.youtube.com/watch?v=4VSAAGkCGAE&feature=youtu.be

Otóż przed tym wypadkiem zauważyłem że kilka razy było tak że jak auto odpalało to było takie jak by ocieżałe że ciężko zakręcało i odpalało, ale teraz w ogóle nie odpala. Aku podładowywałem nie pomaga, może to być wina rozrusznika ?

Pozdrawiam

Opublikowano
Miałem ostatnio to samo, u mnie poszedł rozrusznik, postukaj czymś po rozruszniku, może zakręci
Opublikowano
  • Autor
Miałem ostatnio to samo, u mnie poszedł rozrusznik, postukaj czymś po rozruszniku, może zakręci

W takim razie zajrze i dam znać, a mógł się tylko przyblokować czy raczej siadł a może szczotki w rozruszniku ?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Wyglada to na uszkodzenie elektrowłącznika.Rozrusznik trzeba wyjąc i oddać do naprawy.
Opublikowano
  • Autor
Wyglada to na uszkodzenie elektrowłącznika.Rozrusznik trzeba wyjąc i oddać do naprawy.

BTW lepiej regenerować rozrusznik czy wymienić na nowy z allegro za 300zł ?

Opublikowano
Na pewno taniej będzie zregenerować, dostaniesz też gwarancje i będzie dobrze. Na allegro często sprzedają regenerowane wypiaskowane jako nowe. Sprawdź czy nie ma luzu na klemach, ja tak miałem i też kontrolki się zapalały ale nie kręcił
Opublikowano
  • Autor
Na pewno taniej będzie zregenerować, dostaniesz też gwarancje i będzie dobrze. Na allegro często sprzedają regenerowane wypiaskowane jako nowe. Sprawdź czy nie ma luzu na klemach, ja tak miałem i też kontrolki się zapalały ale nie kręcił

Luzu nie ma to było pierwsze co sprawdzałem napięcie + klemy. No cóż wykręce ten rozrusznik i oddam do regeneracji

Opublikowano
  • Autor
Temat do zamknięcia, szczotki rozrusznika do wymiany były. Po wymiance auto pali jak nóweczka ;D