Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Czy ktoś dokładał Webasto? E34 M50 1990, kupiłem komplet, i nawet nie mogę zacząć ponieważ.... nie mam otworów montażowych w nadkolu, czy ktos przerabiał dokładke webasto ? a może ktoś ma i bedzie wstanie podac rozmieszczenie otworów? (nie trzeba nic rozbierać, od strony koła)
Opublikowano

Witam,

A jakie chcesz założyć? Oryginalnie w tych modelach montowano dbw46/bbw46(dla Pb). Ja zmieniłem na thermotop, ale piec wszedł pod stare otwory. Są one w prawym nadkolu. Natomiast bezpieczniki są po lewej stronie. W lewej części komory silnika mam też trójnik i pompkę paliwa. Pamiętaj, aby przed włączeniem webasta nastawić ogrzewanie na full. Inaczej może nie palić z uwagi na niedrożność płynu chłodniczego. Pozdrawiam.

Nic nie stuka nic nie puka...
Opublikowano
Witam,

A jakie chcesz założyć? Oryginalnie w tych modelach montowano dbw46/bbw46(dla Pb). Ja zmieniłem na thermotop, ale piec wszedł pod stare otwory. Są one w prawym nadkolu. Natomiast bezpieczniki są po lewej stronie. W lewej części komory silnika mam też trójnik i pompkę paliwa. Pamiętaj, aby przed włączeniem webasta nastawić ogrzewanie na full. Inaczej może nie palić z uwagi na niedrożność płynu chłodniczego. Pozdrawiam.

http://www.editer.pl/fotka/4a7bc6cd7b107886f91e91df3678fc33_1.jpg

ja mam cos takiego :)

i tu mi własnie chodzi o te otwory, bo ja ich niestety nie mam... znalazłem fabryczna instrukcje webasto i jest punkt w ktory trzeba wywiercić otwory w nadkolu wedle szablonu.... no i tu problem... zeby to wywieric tak jak ma byc...