Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

NIE ZAKŁADAJ ZADNEJ SEKWENCJI DO SAMOCHODU JESLI NIE CHCESZ POTEM KLNĄĆ I WYRZUCAC PIENIEDZY W BŁOTO SEKWENCJA 4500 ZŁ =OPŁ 50 ZŁ

= PO 2 MC ZACZNIE SIE KOSZMAR WYDATEK OKOŁO 4000 ZŁ NA KOLEJNYCH MECHANIKÓW KTÓRZY BEDA ROZKŁADAC RECE I NIC NIE ZROBIA LEPUIEJ PRZELICZ

SILNIK 525 MOTOR 2,5 SPALANIE BENZ 8,5 LITRA *4,22+35,87

GAZ 2 ZŁ *12 LITER +1 LITR NA 100 KM +PŁYN DO CHŁODNICY ZA 10 ZŁ NA 500 KM CZYLI KOLEJNE 2.5 ZŁ NA 100 KM =30,50 ZŁ NIE LICZE KŁOPOTÓW Z INSTALKA GAZOWA ZA KTÓRA IDZIE SZERG KŁOPOTÓW

PRTZELICZ ILE ZAOSZCVZEDZISZ TEORETYCZNIE??

MIAŁEM WCZESNIEJ 316 SPALAŁA 10-11 LITER INSTALKA ZA 2000 ZŁ

+DOŁOZYŁEMDO TEGO SPORO POMPA PALIWA 600 ZŁ, ZATARŁEM, REDUKTOR BRC PIERDOLL....OŁ ZA 550ZŁ , DUZO PŁYNU DO CHODNICY NON STOP SERWIS I TAK SZŁA KASA JAK TO ZACZOŁEM PRZELICZAC TO SIE ZACZEŁEM WKURWIAC TERAZ LEJKE BAK ZA 330 I ROBIE 980 KM POWODZENIE NIE DA SIE ZAOSZCZEDZIC NA GAZIE ZWAZYWSZY ZE PO WAKACJACH PÓJDZIE AKCYZA NA GAZ KOSZT OKOŁO 2,50-2,80 (W MAŁOPOLSCE) . JESLI MASZ SAMOCHÓD NAFASZEROWANY ELEKTRONIKA OMIJAJ GAZ Z DALEKA (2 MC SPOKIJNEJ JAZDY I POTEM KOSZMAR) GAZ MOZNA ZAŁOŻYC DO FIESTY ROCZNUK 1991 I MOZNA SPOKOJNIE JEZDZIC

POZDRAWIAM

GIGANT

Opublikowano

Kolega ma sekwencję "Bigasu" w Fordzie Probe 2.5 24v i ma z nia ciągłe problemy, których nikt nie potrafi rozwiazać.(duzy spadek mocy,wysokie spalanie, nierówna praca na zimnym silniku, falowanie obrotó) więc jeżeli o mnie chodzi to nie polecam, ale byc moze ktoś ma lepsze doświadczenia z ta firmą.

GIGANT to, że u Ciebie były problemy to nie znaczy że tak jest zawsze...Kumpel ma 525 na sekwencji już trzy lata i poza falowaniem obrotów na zimnym silniku naprawdę nie ma sie do czego przyczepic.

Pozdrawiam Grzesiek
Opublikowano
Kolega ma sekwencję "Bigasu" w Fordzie Probe 2.5 24v i ma z nia ciągłe problemy, których nikt nie potrafi rozwiazać.(duzy spadek mocy,wysokie spalanie, nierówna praca na zimnym silniku, falowanie obrotó) więc jeżeli o mnie chodzi to nie polecam, ale byc moze ktoś ma lepsze doświadczenia z ta firmą.

.

Tak właśnie ja mam większe doświadczenie z tą firmą.Zrobiłem już ponad 10 tyś i nic. :cool2: :cool2:

Nic się nie zepsuło, nie ubywa wody w chłodnicy,żadnego spadku mocy a jeśli to nie odczuwalne, zero falowania obrotów po prostu nic.Jakbym jeździł na benzynie.

Spalanie nie takie wysokie przynajmniej mi się tak wydaje 11-14l to chyba nie jest dużo, raczej nie jeżdżę jak emeryt lubię przycisnąć szczególnie, gdy ruszam.

Trzeba wiedzieć w czyje ręce oddajesz samochód ja trafiłem naprawdę na dobrego fachowca.

Czyli nikt nie ma tej instalki pod maską?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Tak się składa że mam takie instalacje w dwóch sztukach. 520i i 530i E34. Nie mam z nimi żadnych problemów. 520 ma przejechane 360000km w tym 70000km na gazie a 530 216000 w tym dopiero 20000 na gazie ale chodzą super. :dance: ważne aby były fachowo zamontowane :cool2: A ciekawe gdzie kolega Gigant zakładał instalacje, u kowala :?: :?: :?: Bo ja pierwszy raz w życiu słyszę o problemach z płynem chłodniczym po montarzu instalacji. :twisted2: