Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry.

Ostatnio poszukuję BMW E92 i je dokładnie sprawdzam. Jakiś czas temu wypłynął na Allegro "bezwypadkowy" egzemplarz BMW 328xi z USA. Byłem przekonany, że skoro z USA, to nie może być "bezwypadkowy", ale no poprosiłem dla formalności o VIN (oto on: WBAWC335X8PD09021 ), a DobryWyjek z PASSIONCARS sprawdził mi go. Samochód w 2010 roku miał w przeciągu 4 miesięcy dwa gongi, a na zdjęciach ze sprzedaży po drugim z nich (po zderzeniu z hydrantem) miał między innymi wyrwane przednie prawe koło.

Dlatego warto napiętnować sprzedawcę, bo ktoś może na niego trafić, a zaufać mu nie można:

miasto: Góra Kalwaria

email: [email protected] (hehe śmieszek)

nick z Allegro: Skorpion206

telefon: 575791030

LINK DO AUKCJI:

http://allegro.pl/jedyna-taka-bmw-e92-3-0-231km-bixenon-navi-szyber-i6377619920.html

LINK DO RAPORTU O SAMOCHODZIE:

http://www.pdf-archive.com/2016/08/01/wbawc335x8pd09021-fakty-usa/wbawc335x8pd09021-fakty-usa.pdf

Pozdrawiam.

Opublikowano

I to taki wielki "gong"? W Polsce nikt Ci nie napisze, że samochód jest po wypadku. Wszystkie są bezwypadkowe :) Z że z usa to bez znaczenia, w większości to samo wszędzie.

Bez sprawdzania widać, że przód jest po dzwonie. Trochę mogli się postarać z tym pasowaniem, bo wygląda delikatnie mówiąc słabo.

Włącznik świateł standardowo. Trafi się wreszcie jakaś BMW z usa, w której sprzedawca zmienił ten włącznik? :mrgreen:

To urwane koło da się spokojnie zrobić. Oczywiście cała zawiecha do wyrzucenia z półosią i pewnie sanki.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

Opublikowano
No może Ty tak do tego podchodzisz. Dla mnie, jeżeli samochód jest bezwypadkowy, to raczej nie ma w swojej historii odnotowanych dwóch zderzeń (o jednym niestety nie wiemy nic), a już na pewno nie ma wyrwanego koła. Nawet przy jakimś parkingowym zajściu, które nie podchodzi pod wypadek, trudno o wyrwanie koła. Jak ktoś chce zobaczyć bezwypadkowy samochód, to mogę pokazać Citroena Xara Picasso rodziców z 2002 roku z przebiegiem 120 tys. :) I fraza "bezwypadkowy" jest zarezerwowana właśnie dla takich okazów, nie dla dwukrotnie bitych.
Opublikowano

Ja nie mówię o tym, że tak jak jest napisane tak powinno być. Ja na pewno do tego inaczej podchodzę, bo dla mnie samochód po kolizji jest Ok, oczywiście zależy jakiej. Mam też samochody z PL salonu od nowości, ale mam też i inne.

U nas mamy takie realia i wpis "bezwypadkowy" pojawia się zawsze. Tak czy inaczej ta kolizja, którą widać na zdjęciach wcale nie jest bardzo poważna. Oczywiście wpis bezwypadkowy zgodnie z ustawą jest chyba prawdą, ponieważ można domniemywać, że w zdarzeniu nikt nie ucierpiał i była to kolizja. Wiem, że to krętackie tłumaczenie, ale sprzedający pewnie powie Ci to samo :mrgreen:

Patrząc na to z moralnego punktu widzenia nie powinien zaznaczyć tej opcji, bo wszyscy uważają, że bezwypadkowy to znaczy bez jakichkolwiek przejść i tak na to patrzą. Ale tutaj chodzi o kasę, a nie tam jakieś wywody.

Powodzenia w poszukiwaniach!

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa