Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bmw f10 525 204konie z 2010r Witam dzisiaj podczas jazdy pod górkę w mojej auto zaczeła mi dziwnie podszarpywać az w koncu właczył się tryb awaryjny skrzyni i napis prosze jechac wolno auto jechało dalej ale przzyspieszało wolno przez ten tryb awaryjny postanowiłem zgasic auto i ruszyłem znowu po nacisniecu gazu czuje tak jak by uderzenie i znowu tryb awaryjny tak przejechalem 30km auto jechalo i zmienialo biegi w trybie awaryjnym.I teraz czy to padła skrzynia czy sprzeglo hydrokinetyczne albo cos innego? mam ja od roku nigdy nie wymieniałem oleju w skrzyni moze dlatego zaczela sie cos dziac wczesniej nie zauwazylem zeby cos dzialo sie z autem wszystko ladnie i plynnie zmienialo biegi. Oznaczenie mojej skrzyni GA8HP45Z czy ktos miał takie objawy i kto w zachodniopomorskim mógł by mi pomóc

http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=FW31-EUR-03-2010-F10-BMW-525d&diagId=24_1175

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cała maszyna zapchane elektroniką - prosta droga na diagnostykę komputerową. Można tańczyć z tamburyn w bawełnę i nic więcej. Może pakiet dysków jakiś spalony
Opublikowano

tylko diagnostyka z kompem, bo inaczej ciężko będzie znaleźć przyczynę

ja miałem kiedyś taki objaw jak mi pękła miska i wyleciało trochę oleju.

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzisiaj zauwazyłem ze jak włacze wsteczny bieg to kawałek auto odjedzie do tyłu i staje moge sobie gazowac i sie dalej nie przemieszcza musze zgasic auto znowu wlaczyc wsteczny kawalek odjedzie i stoi . Byłem podłaczyc auto pod komputer i pokazało takie błedy

http://images78.fotosik.pl/752/fd0d6a4eaae5af27med.jpg

I co na to wszystko odpowiedział diagnostą ?

Opublikowano

w pierwszej kolejnosci poprawa stykow na lewarku i gniezdzie do skrzyni

za duzo bledow na raz

nastepnie obserwacja z diagnostyka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Skrzynia padła musiałem załatwić drugą. Ogólnie za regeneracje mojej chcieli 9tys ja kupilem uzywana chociaz wiem ze oryginalna.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kolego, a tak z ciekawości-jaki przebieg ma Twoje autko?
Nic nie stuka nic nie puka...