Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Proszę o pomoc. Moje auto stoi na parkingu w Niemczech. Rano przed pracą słabo zakrecił, przejechałem ok 10 km do pracy. Po pracy auta już nie mogłem odpalic. Wszystkie kontrolki normalnie świecą, radio działa ale rozrusznik w ogóle nie reaguje, tylko pojawia się cykanie z okolic stacyjki. Próbowałem odpalić na kable ale niestety dalej to samo. Miał ktoś podobny przypadek?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
ładowałem aku przez 24h i nic dalej nie pali..cyka tylko w stacyjce.. mierzyłem miernikiem prądu i akumulator ma 12.29v jakie jest prawidłowe napięcie??. Mój akumulator to 90a 900ah agm ma 6lat.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A gdzie to auto stoi w tych Niemczech bo jeśli okolice Monachium to mogę Ci pomóc.

Zaczął bym od sprawdzenia bezpieczników i przekaźniki pod filtrami powietrza (błękitny) i sprawdz czy klemy przy baterii dobrze siedza. Odłącz też ibs przy minusie )cienkie kabelki)

Napięcie masz dosyć słabe ale na kablach powinno normalnie odpalic.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Walki ciąg dalszy. Wymieniłem alumulator na nowy o takich samych parametrach. Wymienilem również niebieski przekaźnik pod filtrami. Sprawdziłem bezpieczniki. Odlaczylem kable od klemy minusowej i niestety ciągle to samo. Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł co to może być?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak.Mogły się skończyć,zawiesić szczotki w rozruszniku lub uszkodzenie włącznika elektro-magnetycznego.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Żeby sprawdzić szczotki lub włącznik elektromagnetyczny trzeba niestety wyjąć rozrusznik.