Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Kolegow!

Mam e92 325i M-pak wymienilem tylne amory wraz z poduchami. Od jakiegos czasu zwracam uwage na krzywo stojacy tyl ! Prawa strona jest nizej i to dosyc duzo czasami nawet potrafi opona dotknac nadkola slysze jak obciera zwlaszcza jak ktos siedzi z tyl. Nawet jesli pasazer jest z lewej strony to tez czasami sie zdazy. Mam standard opony 255/35/18 i dystanse 14mm. Rozumiem ze jak zdejme dystanse to nie bedzie trzec ale i tak nie zmieni faktu ze jest nizej z jednej strony! Macie jakies pomysly??? Sprezyna wygladaja na dobre, amory i poduchy nowe cisnienie w kolach rowne i sprawdzane na parkingu tesco wiec tez na rownym. Denerwuje mnie to ze wyglada dziadowsko!!! Jest mozliwosc ze sprezyna wyczepana ?? Dodam ze to angol wiec kiera z prawej strony...

" OD NADMIARU WIEDZY JESZCZE NIKT NIE UMARL" ALBERT EINSTEIN.....
Opublikowano
Witam Kolegow!

(...)i to dosyc duzo(...)

Czyli ile? Weź miarkę i zmierz od środka koła (śmigiełko w logo pomaga :wink: ) do rantu błotnika.

Ja przymierzam się do dystansów i zrobiłem pomiary i my wyszło różnica jakieś 7 mm na stronę (lewą bo kiera po lewej :) )

Gdzieś tu czytałem o takim przypadku, że ktoś założył dystanse, koło się przysunęło do rantu błotnika i wtedy dopiero zauważył, że auto stoi/stało już wcześniej krzywo.

Opublikowano

U mnie po wymianie amorków na nowe (Monroe Reflex) też tył był krzywo ale po zrobieniu ok 50km wyrównało się.

Ale po roku użytkowania i zrobieniu ok 10kkm na przeglądzie wyszły duże różnice % lewej i prawej strony zarówno z przodu jak i z tyłu. Różnice około 8-10% więc coś jest nie tak. Wina amorków czy sprężyn (Ac Schnitzer)? Luzów w zawieszeniu nie ma.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Panowie juz prawie sukces!!!! Amory juz mialem zrobione i dslej byla kicha! 2 tyg temu rozebralem wszystko i.... Zamienilem miejscami sprezyny , kupilem nowe gumy gorne i dolne wszystkie 4 do tego z prawej strony wlozylem podkladke miedzy gume a mocowanie. 8mm i powiem Wam ze jest o niebo lepiej! W sobote 30 lipca :norty: bede wymienial jeszcze tuleje plywajace bo lataja jsk pies po pustym sklepie! Luz masakryczny wiec mysle ze to tez ma troche wplyw! Zaraz jak bede mial foty to wstawie jak wygladaly stare tuleje. Napewno wieczorkiem zdam relacje.....pozdro....
" OD NADMIARU WIEDZY JESZCZE NIKT NIE UMARL" ALBERT EINSTEIN.....