Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Dopiero kupiłem E90 z 2005r i jest bluetooth pod podłogą nr. 84.10 6982056-01 lub 23292523, mikrofony (2szt) zamontowane w podsufitce. W podłokietniku mam stacje dokującą na jakiś telefon, ale w idrive nie ma niestety nic w opcjach żeby włączyć BT a jak wchodzę w komunikacje to jest opcja telefonu ale pojawia sie komunikat, że telefon nie jest zainstalowany. Telefon nie wykrywa żadnych urządzeń BT w pobliżu. Macie jakiś pomysł jak to uruchomić? Czy ten moduł BT trzeba wymienić na jakiś inny czy to kwestia kodowania?
Opublikowano

Tez myslalem ze to tylko stacja dokujaca ale na module w bagazniku jest naklejka ze znaczkiem bluetooth a po numerze czesci tez google wyszukuje ze to modul bluetooth.

Tak to wygląda:

http://imagizer.imageshack.us/v2/1024x768q90/921/GEyGbt.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

witam

a po numerze czesci tez google wyszukuje ze to modul bluetooth

To jest modul bluetooth ..... ale ten modul pracuje wylacznie z telefonem ktory byl fabrycznie zamontowyny :cry2:

Jezeli chcesz "parowac" inne telefony komorkowe to zupelnie inna bajka.

Potrzebujesz tzw. modul uniwersalny. :cool2:

Pozdrawiam Andrzej
Opublikowano
Parrot odpada w moim przypadku. Tylko fabryka ;) Z tego co wyczytałem to muszę go wymienić na taki który ma na naklejce "BMW TCU 1.5 MOST ECE" później kodowanie i powinno działać (teoretycznie). Koszt używki około 300zł więc tragedii nie ma. Nie wiem ile kodowanie, ale to chyba nie majątek. Odbije się trochę po kupnie auta i chyba się skusze na doposażenie :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Parrot odpada w moim przypadku. Tylko fabryka ;) Z tego co wyczytałem to muszę go wymienić na taki który ma na naklejce "BMW TCU 1.5 MOST ECE" później kodowanie i powinno działać (teoretycznie). Koszt używki około 300zł więc tragedii nie ma. Nie wiem ile kodowanie, ale to chyba nie majątek. Odbije się trochę po kupnie auta i chyba się skusze na doposażenie :cool2:

Radzę kupić kompleksowo, czyli u kogoś kto Ci to zamontuje i zakoduje. W internecie jest dużo używanych, ale bardzo często niesprawne - ten moduł jest podatny na uszkodzenia. Poza tym jest dużo rożnych wersji w zależności od wyposażenia samochodu i bez sporej znajomości tematu trudno dobrać tak aby nie było problemu z prawidłowym działaniem. Jak już chcesz to robić to radzę z nowszą wersją która ma także USB.

Opublikowano
Ehhh dosyć to wszystko skomplikowane. Dzwoniłem w kilka miejsc w Kielcach, ale ludzie którzy reklamują się, że kodują, programują i robią różne czary w ogóle nie mają pojęcia o czym do nich rozmawiam. Bez wycieczki do Warszawy pewnie się nie obędzie. A jest może jakiś klubowy magik który mógłby mi to ogarnąć gdzie w miarę nie daleko Kielc? Warszawa, Kraków, Radom czy coś?
Opublikowano

Bo światła dzienne to dziś już byle idiotą zakoduje:)-)

Zapytaj tutaj

memberlist.php?mode=viewprofile&u=60944

,bo to nie tylko kwestia modułu i programowania kolego ale ja się nie znam :):)

Parot jest plug&play 30 minut montażu i to samo ale co ja tam wiem :)-)

Parota kupisz i zamontujesz w firmie audiostrada.pl

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Dzięki Ci bardzo za namiary. Ja Cię w ogóle źle zrozumiałem z tym Parrotem. Parrot kojarzy mi się z dodatkowymi wyświetlaczami, dodatkowymi mikrofonami i inną sztukaterią. Dopiero teraz doczytałem, że to da się tak podłączyć, że działa normalnie na wyświetlaczu iDrive i da się obsługiwać tel z kierownicy i na pierwszy rzut oka auto pozostaje w oryginale :norty: Musze zapytać o cenę takiej instalacji. Może okaże się korzystniejsza od kupna używanych oryginalnych częsci kodowania itd.
Opublikowano

A było pytać dokładnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Czy cena korzystniejsza tego nie wiem.Pytać sprzedawcę trzeba

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco