Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

W moim e46 coupe w oknie uchylnym od strony kierowcy mam sparciałe, popękane uszczelki, które widać od zewnętrznej strony. Chciałbym je wymienić, ale mam problem, bo nie wiem jaki mają numer katalogowy. Sprawdzałem na RealOEM ( http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=BN31-EUR-03-2001-E46-BMW-325Ci&diagId=51_3687 ), ale nadal nie jestem pewien. Ta, która idzie poziomo pod oknem (na zdjęciach na zielono) to jak sądzę uszczelka oznaczona jako nr 8 na stronie RealOEM (numer części: 51368194741). A gdzie jest uszczelka, która okala okno z zewnątrz od prawej i u góry? Raczej nie jest to uszczelka nr 11 (numer części: 51368252621), bo ona siedzi za szybą (tj. od wewnętrznej strony) i chyba okala okno dookoła, a nie tylko od góry i z boku (przynajmniej tak to pokazuje google grafika po wpisaniu numeru części). Wydaje mi się, że uszczelka oznaczona numerem 11 to ta zaznaczona przeze mnie na drugim zdjęciu na żółto.

Podsumowując: Jak się nazywa i jaki ma numer części uszczelka (zaznaczona na zdjęciach kolorem czerwonym)?

http://i.imgur.com/mm6JJQF.jpg?4

http://i.imgur.com/hQL7niD.jpg?1

Czy to jest ta listwa, która biegnie aż dookoła drzwi przednich? Ta, która w niektórych egzemplarzach aut jest w kolorze nadwozia, a w innych chromowana?

Edytowane przez artur03061982
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Czesc Koledzy, i jak w tym temacie w koncu zrobiliscie? Wymienialiscie? Ja mam podobna sprawe... tylko listwa jest w kolorze nadwozia :) :D :cry2:

Dajcie znac jak cenowo sie udalo ten temat zamknac.

pozdrawiam

///e46 touring 320d 08/2002r 150KM STEPTRONIC,

JUN2008--->181tys km

DEC2010--->216tys km

///e90 2.0i, 130KM automat Schwarz

Aug2015 ---->102 tys km

Sep2016 ---->120tys km

///e46 318Ci coupe M-pakiet ;)

Mar2017 ----->211tys

Jan2018 ------>227tys km

Opublikowano

Ja kupiłem używane. Problem taki, że nikt nie chciał sprzedać na sztuki (potrzebowałem tylko tą długą górną i pod oknem uchylnym od strony kierowcy). Musiałem kupić cały komplet 6 sztuk (na obie strony auta). Dałem 400 zł.

p.s. jakby ktoś chciał kupić całą prawą stronę (od pasażera) to sprzedam za 200 zł + dam gratis listwę lewą pod okno kierowcy. Kolor czarny.

Opublikowano
dzieki za informacje... chyba mnie tez to czeka... czy moze w wyniku popekanej tej uszczelki zauwazyles jakas nieszczelnosc? A nie orientowales sie czy moze nie da sie tego jakos naprawic bez wymiany calosci?

///e46 touring 320d 08/2002r 150KM STEPTRONIC,

JUN2008--->181tys km

DEC2010--->216tys km

///e90 2.0i, 130KM automat Schwarz

Aug2015 ---->102 tys km

Sep2016 ---->120tys km

///e46 318Ci coupe M-pakiet ;)

Mar2017 ----->211tys

Jan2018 ------>227tys km

Opublikowano

Nieszczelności nie zauważyłem. Nawet ta metalowa (lub aluminiowa?) ramka, która się odsłoniła po skruszeniu uszczelki nie chce zardzewieć :wink:

Wydaje się, że to głównie kwestia estetyki.

Miałem przez chwilę pomysł na wymianę samej uszczelki bez tej listwy, ale te elementy są chyba jakoś zaprasowane/zaklejone/nierozbieralne :?