Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam problemik jak otworzyłem szybe od strony kierowcy(niestety na korbke) to jak ja chciałem zamknac to sie "stawia' czyli nie idzie w prowadnicach tylko cała "ucieka " do przodu drzwi rozkreciłem to i odkleiła się jedna z tych "łódeczek" ktore trzymaja szybe od spodu i jak ja zamykałem to znowu to samo moze wiecie czy jest jakis inny powod ze ta szyba sie nie chce rowno zamknac.Bym był wdzieczny bo jutro sie biore za to i latwiej by mi bylo jakbym wiedział gdzie" rece włozyc"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mogły się rozchyliś prowadnice, wtedy idzie krzywo i się kantuje.
Kai
Opublikowano
Boggy a jakbym przylepił nan nowo jedna z tych łódeczek bo sie odkleiła na tym kawałku filcu to powinno wrócic do normy?
Opublikowano
Jeżeli przykleisz dokładnie w tym samym miejscu gdzie się odkleiła to powinno chodzić. Pytanie czy krzywo wysuwająca się szyba nie pokrzywiła mechanizmu jak np na siłę ciągnąłeś ją do góry ( ja tak zrobiłem). Generalnie problemem może być dopasowanie samego kleju który to na stałe połączy. Polecałbym sklejenie u jakichś szybiarzy. Nie jest to naprawdę duży koszt. Sama regulacja jest banalnie prosta i opiera się na jednej śrubie. Temat ten w mojej E36 wałkowałem z pięć razy. Problemem było odklejanie się tegoż metalu od szyby. Pozdrawiam.
www.swiatdrewna.eu
Opublikowano
wielkie dzieki łukasz teraz wiem ze klejenie "kropelka" jest chyba bezcelowe ale jeszcze raz dzieki teraz wiem na czym stoje pozdrawiam
Opublikowano
witajcie mam identyczny problem i dołącze się do tematu.Tylko że u mnie niestety ktoś już wkleił tą łódeczkę na jakimś butaprenie ale niestety chyba w złym miejscu bo szyba kantuje strasznie.Czy ktoś by mi mół podać dokładne rozmiary od końca szyby (e36 sedan prawa przednia) do początku pierwszej i drugiej łódeczki?Z góry dzięki,bo lato w pełni i zawsze mi jakiś pasażer to okno otworzy a ja się potem nmęcze z zamknięciem,musiabym to wreszcie zrobić
Było e23 2,8 automat,potem e23 2,8 manual teraz e36(z silniczkiem jak od kosiarki ale spoko bedzie kiedyś większy) BMW na zawsze,--hehe kosiarka do żyda a teraz 2 literki w trumniaku-m52b20