Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
jeśli miałbyś cośz kablami, czyli np. przerwę w obwodzie, traktowane by to było jakbyś nie miał czujnika w ogóle, czyli komputer oraz test zegarów pokazywałoby cały czas -40 stopni. Jeśli masz odczyt, jakikolwiek, ale niezgodny z rzeczywistością, to najczęściej jest to właśnie czujnik z nadkola.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

• 2 lata później...
Opublikowano
Witam , mam taki problem ze kiedys zerwałem nadkole wraz z czujnikiem temperatury zew ale działał , od jakiegos czasu skakała temperatura np 7 stopni na wyswietlaczu a po chwili prawdziwa temperatura otoczenia jakies 17 stopni. Odebrałem auto od lakiernika i chyba wypieli go całkowicie i pokazuje -40 stopni , wracając dzis w nocy spadła temperatura i czujnik zaczal wariować skakała temu +50 i -40 stopni i do tego wszystkiego piszczy gdy skacze temp. Sprawdzałem opis bezpieczników i nie znalazłem odpowiadającego temu czujnikowi wiec pytanie jest takie czy mozna jakos wyeliminować piszczenie ? Nie mam czasu na wymianę na nowy czujnik ponieważ za pare dni wyjeżdżam za granice lecz denerwujące jest nieustanne piszczenie gdy co 30s temp skacze z +50 na -40 i piszczy. Z gory dziękuje za odpowiedzi :)!
Opublikowano

Temperatura skacze - uszkodzony czujnik albo wiazka i jest zwarcie.

Piszczy - masz funkcje powiadomienia o oblodzeniu. Trzeba to wykodowac NCSem lub pasoftem w liczniku.

Tak na szybko to odlaczyłbym czujnik od licznika. Jest to lewa wtyczka i jak pamietam pin 1 i 2. Wtedy bedzie na stale -40.

Opublikowano
Pozwolicie, że podepnę się pod temat bo też mam problemy z temperaturą zewnętrzną oraz wyświetlaniem jej wartości na komputerze zegarów. Sprawdziłem instalację od czujnika do zegarów - sprawna, pokazuje, że jest prąd oraz uziemienie. Z testów ukrytych w zegarach (funkcja 7.1) pokazuje mi rzeczywistą zewnętrzną temperaturę, ale już wyświetlacz komputera nonstop wskazuje mi +50 stopni Celsjusza obojętnie czy jest czujnik podpięty czy nie. Ta sama sytuacja jest na oryginalnym czujniku temperatury jak i zmienikach. Sam już nie wiem czy poleciała, któraś ze ścieżek w zegarach licznika lub jakiś scalak. Może ktoś z was przerabiał już taki wariant?