Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy zdazylo mi sie cos bardzo dziwnego. Dwa dni temu podjezdzajac do pracy chcialem opuscic swoja szybe i zamiast przedniego przycisku nacisnalem ten od szyby z tylu (nie pierwszy raz z reszta. Moim zdaniem sa zle umiescowione albo nie moge sie przestawic po E39). Szyba z tylu sie opuscila jak trzeba. Wiec chcialem ja zamknac z powrotem. Przyciskam ten sam przycisk w gore a tu nic :shock: Probowalem kilka razy i nic. Wysiadlem z auta i probowalem przyciskiem w tylnych drzwiach i tez nic... Za kazdym razem tylko drgala lekko do gory jakies pol milimetra i tyle. Mocno wpieniony zaciagnalem tylko roletke i zostawilem auto z otwartym oknem pod praca modlac sie o brak deszczu. Po 10 godzinach kiedy juz zdazylem sie umowic z mechanikiem zeby sprawe zbadal na nastepny dzien, kiedy wsiadlem do auta pomyslalem ze sprobuje jeszcze raz tak dla swietego spokoju. I jak tylko pstryknalem przyciskiem w moich drzwiach to szyba z tylu elegancko sie zamknela :shock: Na wszelki wypadek juz tego przycisku nie dotykalem

Ale zastanawiam sie co moze byc nie tak? Czy ktos mial podobny problem albo wie gdzie szukac rozwiazania?

O Tempora! O Mores!
Opublikowano
tez tak mam ale tylko z jedna czasami nieidzie zamknac a czasami ok i dzeje sie to tylko przy max opuszczonej szybie ale zawsze udaje mi sie ja podniesc w ten ze sposub ten przycisk dziala w dwuch plaszczyznach lekko nacisniesz to manual a mocniej to auto samo ci podniesie i na manualu po kilka razu naciskalem tak szybko az ruszyla z 10 razy robilem tez reset szyb inpa i nie pomoglo problem w tym jest iz ciezko jej sie podniesc i przekaznik rozlancza tak podejrzewam ale ze malo urzywane tylne szyby to juz sie zastaly moze silnik moze uszczelki trzymaja cholera wie dodam ze w zimie dziala normalnie nic sie nie zacina pozdrawiam