Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

większe będą na wiosne :)

fele zimową mam od poprzedniego właściciela a opony dostałem nowe więc trzeba bylo skorzystac :P

• Odpowiedzi 205
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Jak tak to faktycznie trudno nie skorzystać, chociaż ja chyba bym spróbował sprzedać przed sezonem i kupić jednak 17" :P.

Ja swoje felgi na zime odebrałem dzisiaj, są u mnie w temacie. Po 18" na lato samopoczucie błaga o trochę wiecej gumy na zimę :P.

http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png
Opublikowano
Na wiosne zamierzam założyć większą fele lecz ciągle brak fajnej koncepcji. A tą 17’ co mam na pierwszych zdjeciach chyba wystawie na sprzedaż – tam mam też opony nowe i fajnie sie trzyma drogi. Po Krakowie drogi takie sobie więc chyba na przyszły sezon 18 ‘ będzie najlepszym rozwiązaniem. Wczoraj 200.km zrobiłem na zimowce to komfort całkiem dobry :)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

BMW odwiedziło " Mpunkt " w Krakowie gdzie zostało wymienione :

• Olej silnikowy Castrol 5w30

• filtr powietrza, oleju i klimatyzacji

• uszczelka wybieraka skrzyni biegów

• uszczelka podstawy filtra oleju

• płyn chłodniczy

Opublikowano

Udało sie dzisiaj naprawić niedziałające usb i aux.

Wina była modułu mulf2 high ale udało sie polutować i wszystko działa jak należy :)

Pan Darek z polskie-menu.pl spisał sie :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, przymierzam sie do zakupu felg - ciągle zastanawiam sie nad wyborem.

Na dzień dzisiejszy jest to numer 3 czyli felgi River r7.

1. 18'' 8J + 9J ET20

2. 18'' 8J + 9J ET35

3. RIVER R-7 18'' 8J ET38 + 9J ET38

4. OEMS 111 18" 8,5J + 9,5J ET35

5. 18'' 8J + 9J ET35

7dae06605159ccdfmed.jpg

Do tego znałazłem opony :

8j- Nankang ns2 215/40

9j - Nankang ns2 235/40

co byście wybrali ? proszę o opinie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
z tych co wkleiłeś to też nr3, ewentualnie 2. do takiego prześwitu przydałoby się jakieś fajne hamulce ogarnąć,albo przynajmniej pomalować obecne.
Opublikowano
z tych co wkleiłeś to też nr3, ewentualnie 2. do takiego prześwitu przydałoby się jakieś fajne hamulce ogarnąć,albo przynajmniej pomalować obecne.

kwestia na jaki kolor zaciski by to ładnie wyglądało ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

x2

Tylko ja nr 2, a później 3 :wink:

Opublikowano
Nr 3 felg czyli River sa oryginalne a reszta to repliki wiec nie sa pewnie tak wytrzymałe.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Felgi zakupione :)

River R - 7

18" 8j +9 j et38

czekamy na opony i sezon letni :D

bde161bd9a641c4bmed.jpg

c7af0d527959f556med.jpg

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jezeli na 9" założysz 235 to będzie straasznie brzydko wyglądać, teraz to tylko 255/35 Cie ratuje...
Opublikowano
Jezeli na 9" założysz 235 to będzie straasznie brzydko wyglądać, teraz to tylko 255/35 Cie ratuje...

czemu tak uważasz ? jakie wg Ciebie powinny byc załozone by bylo ok ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

no przeciez napisałem post wyżej, chyba że lubisz mocne naciągi... a 255 to już słaby silnik zamuli i podniesie znacznie spalanie :cry:

wiec reasumując, było sie nie pchać w 9 cali...

Opublikowano
no przeciez napisałem post wyżej, chyba że lubisz mocne naciągi... a 255 to już słaby silnik zamuli i podniesie znacznie spalanie :cry:

wiec reasumując, było sie nie pchać w 9 cali...

niestety sie nie zgodze z Toba gdyz mialem na lato 17 z zalozona opona 255 i jakosc prowadzenia samochodu czy tez spalania nie była zauwazalna a nawet bym powiedział ze byl lepszy komfort z opona 255 niz 215 czy 225, co do spalania nawet jesli spali mi 0.5 litra wiecej to moj portfel tego nie odczuje :) nie lubie wielkich naciagow - nigdy sie w to nie bawilem wiec mysle ze i tak wybor 235 bedzie najlepszy :) co do silnika nie narzekam bo sobie doskonale radzi :) wiec stwierdzenie zebym sie nie pchał w 9 cali niestety mija sie z celem ale kazdy ma swoje zdanie :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
chyba nie do konca zrozumiales kwestie naciągu, zakladając 235 na 9 cali będziesz miał właśnie spory naciąg... Dlatego sugestie o zalozenie 255 opon...
Opublikowano
chyba nie do konca zrozumiales kwestie naciągu, zakladając 235 na 9 cali będziesz miał właśnie spory naciąg... Dlatego sugestie o zalozenie 255 opon...

szczerze to nie wiem kompletnie o co Ci chodzi i jaki widzisz problem :) nie kupiłem jeszcze żadnych opon - przymierzam sie i to ja zdecyduje jakie zakupie i na jakich będę jezdził :) mowisz ze nie potrzebnie sie pchałem w 9 cali bo wieksze spalanie i samochod zamuli a nagle zebym zalozyl 255 :) no nic mamy odmienne zdanie na ten temat. A jesli komus przeszkadza naciag to nie musi na niego patrzec.

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Trochę Cię nie rozumiem..kolega dobrze Ci podpowiada, że przy 235 na 9 calach będzie już zauważalny naciąg, sam napisałeś, że nie lubisz naciągów a masz pretensje, że Cię krytykuje :roll: załóż co chcesz to Twoje auto, ja też jestem za oponą 255 przy 9 calach, wygląd o niebo lepszy niż naciągnięte 235.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Trochę Cię nie rozumiem..kolega dobrze Ci podpowiada, że przy 235 na 9 calach będzie już zauważalny naciąg, sam napisałeś, że nie lubisz naciągów a masz pretensje, że Cię krytykuje :roll: załóż co chcesz to Twoje auto, ja też jestem za oponą 255 przy 9 calach, wygląd o niebo lepszy niż naciągnięte 235.

ok spoko ale nie rozumiem jego wypowiedzi gdzie najpierw pisze mi ze 235 bedzie brzydko wygladac ( jest to jego opinia i moja moze byc inna) a druga kwestia karze zakladać 255 a nagle slysze " a 255 to już słaby silnik zamuli i podniesie znacznie spalanie wiec reasumując, było sie nie pchać w 9 cali... "

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bo uważa, że to za szerokie opony do cherlawego kopciucha :wink: oczywiście to żart :8) każdy ma inne podejście i tyle, zakładaj 255 i będzie dobrze, tylko zastanawiają mnie te nankangi, jeździłeś już na nich? Bo mam spore obawy co do przyczepności szczególnie na mokrym, oporów i głośności.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.