Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!!!

Dwa dni temu BMW 325 TDS Automat. nie mam zadnej kartki z informacja jaki olej jest zalany . chciałbym sie dowiedziec jaki najlepiej zalac olej , ktore wymieniac płyny i na jakie, poprostu co nalezy wymienic po zakupie auta (auto kupione w niemczech 325 tds rok 1994, przebieg 205000km)____________prosze o pomoc!!!!

Opublikowano

... no to gratulacje !!! i ciesz sie jazdą :wink:

jeżeli autko było serwisowane / a Donaldy to lubią / to Ci komputer sam powie :mrgreen: na razie nie musisz nic wymieniać , jak przyjdzie czas to wyświetli Ci komunikat " INSPECTION " wtedy możesz wymienić płyn w ukł. chłodzenie , hamulcowy , dokonać całego przeglądu / wszystko znajdziesz na forum - do tego masz dużo czasu /

co do marki oleju - czytaj na forum , ilu użytkowników tyle rad , sam zdecydujesz , / o wymianę komputer też się upomni - wyświetli ci napis - OIL SERVICE /

Przed zimą pamiętaj tylko o wymianie płynu na zimowy bo tego nie wyświetla :mrgreen: a teraz tankuj i ciesz się jazdą :cool2:

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
wydaje mi sie ze jeszcze podstawowe rzeczy np.rozrzad,olej,swiece,filtry,kable.czy dobrze mowie?? :) ja przynajmniej wolalem wymienic to wszystko przy zakupach aut jak nie wiedzialem kiedy bylo wymienione.pozdrawiam
Opublikowano
Ale jak tu sie nie bac!!!! nie wiem co z autem bylo robione. jakie czesci sa dobre a jakie nie , pali mi sie chyba ostatnia cegiełka zielona ,zadne komunikay narazie sie nie wysfietlaja :dance: -czy mam temu ufac na 100%???? czy podłaczenie do komputera wykaze jakąs awarie danego podzespołu???? nie wiem co robic CZY JEZDZIC CZY WSZYSTKO WYMIENIĆ(chodzi mi o olej i inne płyny)?????
Opublikowano

.... wpisz tu win nadwozia

http://www.realoem.com/bmw/select.do

- będziesz wiedział dokładnie jaki masz silnik , czy łańcuch czy pasek - jak łańcuch to się go nie wymienia , jak pasek to możęsz nazbierać na wymianę , jak się świeci ostatnia zielona cegiełka to masz jeszcze ok. od 2000 do 1000 km , potem zapali się pomarańczowa / jeszcze coś ok.1500 / a potem czerwona i będziesz miał komunikat _ Oil .... wszystko zależy od sposobu i techniki jazdy , ostro - to bedzie wcześniej komunikat ....

Podłączenie do kompa w serwisie albo w warsztacie kosztuje a wykaże tylko błędy w osprzęcie silnika - o ile są / uszk. sonda lambda itp .../

w serwisie jak wklepią Vin a auto miało przeglądy w ASO to więcej się dowiesz , jak nie to kaplica ... bez przeszłości ...

Jak Cię coś trapi to do wyszukiwarki/ u góry / wpisuj hasło i czytaj ... sam wydedukujesz jaką podjąć decyzję - ciężko tak coś doradzić ...

patrz do działu " przydatne linki " tam jestwiwele porad ... a jak coś nie kumasz to pisz - od tego jest forum i zawsze ktoś coś podpowie .

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
A co z tym olejem silnikowym jaki zalac(nie mam zadnej kartki od oleju) auto ma niby przejechane 205000 facet w punkcie wymiany polecił mi olej mineralny . pomozcie co wybrac niechce zeby facet mi wlał byle co!!!!!!!