Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. mozemi ktos udzielic pomocy? chodzi o wartosci termistorkow w przeplywomierzu m54b22... sa tam dwa termistory i ten mniejszy sie oderwal i go po prostu nie mam, a nie chce wydawac 3 stow na nowa przeplywke...
Opublikowano
3 stówki na nową ? To chyba na tani zamiennik. Siemens VDO to koszt ponad 800 zł a oryginał 2x tyle. Wątpię, że da rady coś z tym zrobić. Może poszukaj na szrocie lub na alledrogo używanej ale sprawnej ?
Opublikowano
3 stowki osztuje zamiennik magneti marelli, nie jest to zlej jakosci zamiennik, bo w licznych autach firma ta wystepuje jako producent ori czesci... tak vdo to koszt 8 stowek jak piszesz... uzywke to kolego mam teraz, nie mam pewnosci, ze z uzywki tez nie ewakuuje sie ktorys z termistorow... co do wspomnianego i postawionego w gorszym swietle zamiennika, to chociaz jako do nowej czesci posiadam gwarancje, ktorej do uzywki niestety nie dostane...
Opublikowano
Zgadzam się z Tobą co do wyżej wymienionej firmy no ale mówimy tu o przepływomierzu BMW. Jeden zamiennik to koszt 800 zł a drugi 300 więc już to nam daje do myślenia i nie mam tu na myśli zasady co droższe to lepsze. Są problemy z pracą tych tanich zamienników dlatego proponowałem Tobie używkę a zrobisz co będziesz uważał za słuszne. Na forum jest dużo podobnych tematów, poszukaj.
Opublikowano
kolego, dlatego zalozylem ten temat... mam przeplywke fabryczna tak? dlatego chcial bym znac parametry termistora, chodzi o wartosci jakie ma ten mniejszy, po to, aby kupic i wlutowac ten termistor, a reszta chodzi ok. kolego serdeczny, gdy bym znalazl cos w tym temacie, nie zakladal bym nowego watku, tylko kupil, wlutowal i cieszyl sie mniejszym spalaniem oraz nie zapalona kontrolka check... nie ma nic w temacie nie wiem rezystancji tych termistorow, jest o popsuciu przeplywki i o wymianie, a ja chce naprawic uszkodzenie a nie caly modul wymieniac... nie mam jak sprawdzic tej rezystancji, bo niestety nie mam nikogo, kto ma taki silnik, a zeby pomierzyc rezystancje owego termistora...