Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie serdecznie,

Od jakiegoś czasu borykam się z błędami w kompie o zużytych katalizatorach, ostatnio nawet co 300 km i dlatego noszę się z zamiarem wysłania ich do zregenerowania. Znalazłem w necie ciekawą propozycję za ok. 750 zł/sztuka (http://www.polonez-kat.com.pl/regeneracja/index.html), niestety do określenia konkretnego czasu związanego z tą usługą potrzebny mi jest dokładny wymiar wkładu katalitycznego i typ (wkład ceramiczny czy metalowy).

I tu prośba/pytanie do Was, czy dysponuje ktoś z Was taką wiedzą?

Jak będą takim wkładem dysponować na miejscu to usługa potrwa tylko dwa dni, w przeciwnym razie zapowiada się na trzytygodniowa rozłąka z Bunią :cry:

Moje katy to: http://www.realoem.com/bmw/pl/showparts?id=VD11-EUR-07-2007-E90-BMW-325xi&diagId=18_0587

Pozdrawiam,

Sławek

Opublikowano
a robiles adaptacje sad moze by wystarczyla chyba ze sie kat rozlecial albo zapchany lub przypalony trzeba by bylo to ogarnac a wydatek spory jak na wymiane jak auto jezdzi normalnie czy slabszy
Opublikowano
Adaptacje robiłem jakiś czas temu i na nie wiele to się zdało, ale spróbuję jeszcze raz. Sondy w data live ładnie pracują, także raczej na pewno katy się skończyły, bo nalatałem już 250 tkm. Generalnie auto zachowuję się OK (ma power :lol: ), natomiast drażni mnie ten ciągły check na pulpicie i dlatego gromadzę już materiały :cry: a tanio niestety nie jest.
Opublikowano
Niestety po wykasowaniu adaptacji sond, nadal rzuca błędami 29F4 (bank 1) i 29F5 (bank 2) po 5 na odcinku 70km. Wg ISTA możliwe przyczyny to: nieszczelność układu, zużyte/uszkodzone katy lub błędy sond za katami. Diagnostyka sond w INPA kończy się OK, napięcia na sondach diagnostycznych oscylują na poziomie ok. 0,75V, także chyba nie uniknę wymiany tych katów.
Opublikowano
moze sonda czyms zalazla ta za katem moze ona winnna wszystkiemu ja u siebie wymienialem przy 140tys bo padla czym robisz adaptacje ja robilem inpo duzo ci oleju bierze bo mooze jakis osad sie zrobil najlepiej by bylo miernikiem sondy pomierzyc wartosci jakie maja i jakie powinny miec tylko trzeba do tego kogos kto sie zna na zeczy od tego bym zaczol pomierzyc sondy ewentualnie obejrzec jak kat wyglada od srodka jakas kamerko czczy czyms innym bo mozesz wymienic i dalej to samo bedziesz mial moze byc tez tak po prostu ze komp musi zobaczyc ze sondy byly odlonczone i wtedy zrobic adaptacje bedzie myslal ze cos bylo robiony czy kat czy sondy wymienione skasowac adaptacje i prubowac a to niewieme kosztuje