Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Posiadam E46 318i 118KM 98rok. Mam zamiar zmienic silnik na cos mocniejszego tzn myslalem o silniku 3litrowym z 330i 230KM. Czy da rade to zeobic i ile by wyniosla cala wymiana silnika z osprzetem. 6tys starczy?
Opublikowano

Pomijając gabaryty i rzeźbiarstwo to wziąłeś pod uwagę zwiększysz moc o 100% czyli wszystko trzeba mocniejsze ; skrzynia, sprzęgło,przeniesienie napędu, dyfer, koła, hamulce.Włożysz kasę i z czasem nikt tego nie kupi.jeszcze pozostaje zmiana rejestracji.

Hmm... to może lepiej to sprzedać i kupić mocniejszy ?

Jak masz dostęp do darmowych części (tylko nie ukradnij auta na dawcę) ,warsztat, czas , doświadczenie to do dzieła i napisz jak to Ci poszło.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
przecież swapy w BMW robi się łatwo i przyjemnie :) pod warunkiem, że zrobisz to tak jak kolega wyżej sugeruje ale i tak przychylam się do jego konkluzji- kupić coś ori 2.8/3.0
Opublikowano
znam przypadek goscia co chciał sprzedać swapowane 318ci na 328ci.. wyobraź sobie że był to jeszcze przekładany anglik :lol: auto stało chyba z 8 miesiecy na internetach i nikt tego nie chciał.. aż sprzedawca sprzedał za polowe ceny :? Swap może być dobrze zrobiony ale trudniej jest coś takiego sprzedać. Sam chciałem wiecej mocy w mojej e46 ale nie swapowałem tylko kupiłem fabryczne r6. Chyba że masz dobre graty w atrakcyjnej cenie i znasz jakieś osoby którzy znają się na robocie możesz sie w to bawić.. być może ci sie to opłaci. Ale pamiętaj jak swapujesz to ze wszystkim.. żadnego rzeźbiarstwa. Oczywiście jeśli masz zadbaną i fajną baze pod takiego typu zabawy. Tylko pamiętaj że potem jest to trudniej sprzedać. Z drugiej zaś strony kupić fajne zadbane niekatowane i przede wszystkim nie bite 328/330 kosztuje nie mało. Pewnie nie pomogłem ale przynajmniej pomogę ci rozważyć za i przeciw :) Pozdr
Opublikowano
znam przypadek goscia co chciał sprzedać swapowane 318ci na 328ci.. wyobraź sobie że był to jeszcze przekładany anglik :lol: auto stało chyba z 8 miesiecy na internetach i nikt tego nie chciał.. aż sprzedawca sprzedał za polowe ceny :? Swap może być dobrze zrobiony ale trudniej jest coś takiego sprzedać. Sam chciałem wiecej mocy w mojej e46 ale nie swapowałem tylko kupiłem fabryczne r6. Chyba że masz dobre graty w atrakcyjnej cenie i znasz jakieś osoby którzy znają się na robocie możesz sie w to bawić.. być może ci sie to opłaci. Ale pamiętaj jak swapujesz to ze wszystkim.. żadnego rzeźbiarstwa. Oczywiście jeśli masz zadbaną i fajną baze pod takiego typu zabawy. Tylko pamiętaj że potem jest to trudniej sprzedać. Z drugiej zaś strony kupić fajne zadbane niekatowane i przede wszystkim nie bite 328/330 kosztuje nie mało. Pewnie nie pomogłem ale przynajmniej pomogę ci rozważyć za i przeciw :) Pozdr

racja, kupić zadbany silnik 2.8/ 3.0 jest równie ciężko więc ryzyko spore

Opublikowano
Ja dołoże swoje 3-grosze , moim zdaniem jest to nie opłacalne bo jak masz to robić to tak aby wszytko działało na tip top , a znalezienie dawcy aby wszytko było na tip top tak samo graniczy z cudem jak kupno w rozsądnej cenie zadbanego egzemplarza oczywiście mowa tutaj o 3.0i. I tak jak wszyscy wyżej napisali , ze sprzedażą tego auta będziesz się bujał miesiącami . A najlepsze jest to , że możesz mieć sytuacje w której teraz za swoje auto dostaniesz więcej niż za przeszczepione.