Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie.Zauważyłem w swojej Bmw 335 x drive model po liftingu z automatyczną skrzynią biegów.Na zimnym silniku jest cicho ,ale jak trochę pojeżdżę to jak się zatrzymam to słychać dziwne stuki tylko na prostej kierownicy i na "d" czyli drive jazda do przodu,jak przełączę na tak zwany luz cisza,jak skręcę kierownicą to również cisza,zauważyłem również lekkie bujanie jak się zatrzymuje to lekko buja autem do przodu i do tyłu.Z tego co czytałem to stukanie może wynikać ze zużytej maglownicy.Nie mam pojęcia co to może być nie przeszkadza to ani trochę w jeździe ,ale zaczyna mnie irytować???Jeżeli ktoś miał podobny problem proszę o opinie.Pozdrawiam.
Opublikowano

Cześć.

Sprawdź sobie proszę mój wątek z stukami w kolumnie kierowniczej. Powiedz czy to ten sam rodzaj stuków. Sprawdź poziom płynu do wspomagania.

Opublikowano
Obejrzałem dokładnie filmik i moje stuki polegają jak byś coś rozciągał , skręce kierownicą i ucicha,przełączę z "D" na "N" i również ucicha .Podjadę do Bmw Stando Wrocław w przyszłym tygodniu i sprawdzą mi co to jest.Dziękuję za podpowiedzi,pozdrawiam.
  • 2 lata później...