Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
i co zaświecił wyświetlcz?
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wszystkie bezpieczniki sprawdzone z tyłu i przodu?

jak wszystkie bezpieczniki dobre spróbuj zrobic reset jednostki

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przycisk od pogłaśniania trzymaj wciśnięty minimum pół minuty -moźe się uda ,jak nic nie zabłyśnie to chyba jednostka ,ale nie ma co wróźyć z fusów .

Diagnostyka by się przydała jak nie masz gdzie zrobic to pisz na privat będe w przyszłym tygodniu w Rabce moge Ci zbadać auto za przysłowiową flaszke.

Opublikowano
Dzisiaj dłubałem i miałem błędy od braku komunikacji z JBBF COMBI i telefonem. Wymieniłem bezpiecznik 20A za schowkiem bo był spalony i cześć błędów zgasła. Został od telefonu i błąd nieznany. Nie wiem co dalej. Próbowałem resetować jednostce przez trzymanie pokrętła ale nic to nie dało. Zero reakcji.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak spalił się bezpiecznik bezpiecznik 20A to coś grubszego niestety :cry: .

Masz błąd telefonu więc wypnij na próbe moduł MULF ,w e60 jest na lewym tylnym nadkolu w e90 nie wiem?

Powodzenia

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wypnij ten moduł ,ale musisz teź zamknąć linie światłowodu która idzie do niego jeśli on jest walnięty to wyświetlacz zaświeci
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wyjmij wtyczke z modułu , dwie rurki wyciągnąć z wtyczki -zaznacz która gdzie była ! i poprostu złączyć je źeby światło szło dalej musi być obwód zamknięty.

Są specialne złączki do lini światłowodowych ,ale na próbe złącz je i zobaczysz czy wyświetlacz ruszy.