Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Po przeszukaniu całego forum i wielu próbach zakodowania kluczyków wg. podanych instrukcji, brakuje mi pomysłów jak to zrobić.

Bmw E39 touring 98r. Próba zakodowania: drzwi zamknięte (nie zaryglowane)>kluczyk do stacyjki na 1-wszą pozycję na 3s> wyciągam kluczyk> trzymam przycisk otwierania i naciskam 3 razy przycisk zamykania, ciągle trzymając zamykanie> puszczam oba przyciski> czerwona kontrolka zaczyna migać 10 razy. Nic więcej się nie dzieje, centralny nie reaguje. Kluczyki działały przed zmianą baterii na nowe, ale się rozkodowały. Bezpieczniki sprawdzone. W czym może tkwić problem? Dziękuję z góry za sugestie i porady.

Pozdrawiam Volishtank

Opublikowano
Próbuj dalej, u mnie kiedyś kodowałem za drugim razem, ostatnio też się rozkodował i dopiero poszło gdzieś za trzydziestym :)
Opublikowano
Dziwna sprawa, nigdy nie miałem problemów z kodowaniem(w innych autach) tak samo z sytuacją, żeby Się rozkodowały piloty po wyjęciu baterii. Może spróbuj przekręcić chwilę kluczyk w pozycję zapłonu a dopiero potem kodowanie :cool2:
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.
Opublikowano

Przekrecałem na pozycję zapłonu, jak i przeprowadzałem całe kodowanie trzymając od początku wciśnięty przycisk zamykania. Z kombinacja wyprobowalem już chyba wszystkie możliwe. Bonzo - właśnie po wymianie baterii się rozkodowaly. Ale wpadłem przez noc na jedną myśl, mianowicie, czy problemem może być komunikat na BC tur offen/door open, który zwykle pokazuje się po ruszeniu autem z miejsca? Bo przecież do całego procesu kodowania kluczyka trzeba mieć domknięte wszystkie drzwi..

Wysłane z mojego GT-I8190 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Bardzo możliwe, że jeśli komp widzi "otwarte drzwi" to kodowanie nie przebiega pomyślnie,tak samo jak kiedyś czytałem,że do kasowania inspekcji olejowej(metodą kabelka)trzeba zamknąć drzwi oraz okna. Musiał byś spróbować zakodować kluczyk na innej E39 wtedy dużo Się wyjaśni
Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym,ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.