Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Nie działa mi spryskiwacz tylni, wycieraczka normalnie chodzi ale płyn nie leci. Zaznaczam że trzymam bardzo długo i dalej nic.

Przy wylocie nie widać aby było coś zatkane, miał już ktoś z was taki problem?

Opublikowano
Tak, ale z przodu spryskiwacze normalnie chodzą. Po rozkręceniu tylniej klapy zauważyłem że płyn w ogole nie dochodzi do niej.
Opublikowano
Prawdopodobnie masz zatkane, trzeba rozebrac klape i zobaczyc co w trawie piszczy. Czesty przypadek jest z tym ze nie leci z tamtad plyn, bo sie zatyka, dzieje sie tak jak sie uzywa tanich spryskiwaczy, duzo bylo o tym watkow wystarczy poszukac niz zakladac kolejny.
Opublikowano
Witam,ja przeczyscilem dysze igłą bez rozbierania,najpierw wybrałem brud ze srodka potem wsadziłem igle do dyszy(igła na czas włączenie była w dyszy ) i wtedy włączyłem tylni spryskiwacz i działa do dziś
Opublikowano
Tez wykonywalem podobnie tyle ze jeszcze wd40 psikalem i potem sprezone powietrze, cala kuracja 30 min ale sie udalo, mozna tez rozkrecic plastiki z tylu klapy i sie dostać calkiem do pompki i wtedy tam ja przeczyscic.
Opublikowano

Cala operacja jest banalnie prosta zeby to zrobic i naprawic .

Wiec od poczatku zapycha sie dlatego ze sa tam elementy ktore koroduja i rdza z kawlkami metalu dostaje sie do dyszy zeby sprawdzic czy dysza zablokowana czy cos wczesniej trzeba zdjac pokrywe 2 zatrzaski i dwie srubki i odpiac wezyk wtedy sprawdz czy po uzyciu spryskiwacza czy leci z wezyka plyn jesli nie to masz uszkodzony silniczek jesli leci zapchana rdza dysza jest tam kilka srubek odkrecasz i czyscisz dysze ja dodatkowo uzylem dremela do wyczyszczenia calosci skorodowanej wszystko smiga od dwoch lat jak ta lala a po cyzszczeniu igla po 2 tyg znow nie bylo plynu na dyszy.

Opublikowano
Wczoraj robiłem bo też u mnie nie działał okazało się że sama dysza byłą ok natomiast zapchany był zaworek odpowiadający za blokowanie cofającego się płynu, przedmuchany kompresorem i działa nie wiem jak długo będzie ale narazie działa.
Opublikowano
jak się dostać do pompki jak jej nie słychać? Wycieraczka działa normalnie, dziś rozbierałem klapę z tyłu wyczyściłem itp tylko nie słychać pompki wogóle :( przed zimą dzialała