Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

i od razu JUPPI :dance: :D :D załapałem się na finały :mrgreen: :mrgreen:

Był ktoś z was może we wcześniejszych latach??

Oprócz testów ze znajomości kodeksu jakich konkurencji mozna się spodziewać na placu,

Wstępnie się dowiedziałem od organizatora że jazde na trolejach i na macie poślizgowej, co jeszcze?? jest jakiś tor do przejechania na czas??

a może macie jakieś sugestie/rady żeby nie dać ciała :wink:

ważne że znalazłem się w tej talii, a czy będę ASEM ?? :norty:

PZDR

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano
Czego się spodziewać - niewiem :roll: , w każdym razie gratuluję :cool2: .

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

• Członkowie klubu
Opublikowano

Kurczę tak mi się jakoś majaczy, że ktoś z forum był już finalistą... i pisał chyba co i jak...

PS

gratulacje w sumie :wink:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
Kurczę tak mi się jakoś majaczy, że ktoś z forum był już finalistą... i pisał chyba co i jak...

PS

gratulacje w sumie :wink:

szkoda że sie nie ujawnia :doh:

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano

WITAM

Na poczatek gratulacje :cool2:

Sam nie bylem finalista :8) ale pamietam jedna z ciekawych konkurencji, byla to jazda na czas(slalom) pomiedzy choragiewkami z przymocowana jakby miska na masce a w tej misce jajko.Chodzi oczywiscie o to zeby pokonac tor jak najszybciej nie dopuszczajac do wypadniecie jajka z tej miski.Konkurencja wbrew pozorom bardzo trudna bo jednak czas goni, emocje u co poniektorych biora gore a jajko jak to jajko :mrgreen: .

Zabawa przednia :cool2:

POZDRAWIAM

2FST4U
Opublikowano

Witam

Właśnie jestem po dwudniowych zmaganiach

Impreza Doskonałą w każdym calu, zachęcam was do brania udziału w kolejnych latach, ja niestety już nie mogę :( (to taki bonus dla finalistów).

Z półfinałowej 50'tki do finału przeszedłem na 5'tej pozycji - dla mnie szok, bez przygotowania technicznego - ot ludź z ulicy w sandałach :mrgreen: , po niedzielnych zmaganiach finałowych zająłem 18 miejsce, poziom zawodników był bardzo wysoki, różnice punktowe pomiędzy liderami a zamykającymi tabele bardzo małe.

Dlaczego dopiero 18?? no cóż, trudniejsze tory przejazdu, większa presja, noi czego nie życzę nikomu - numer startowy 1 :? tak tak wiem co mówie bo w półfinale miałem nr 2 i po przejeździe pierwszej osoby swobodnie wiadro wniosków się wyciągało (czy za szybko, czy za wolno, po zewnętrznej, gdzie hamować, gdzie odpuścić itd. to widać gołym okiem) - a na osłodę wygrałem Nawigację :mrgreen: :mrgreen: także nie jest źle :wink:

Jestem Bardzo zadowolony z zajętej pozycji :D :D :D doskonale się bawiłem w klimacie jaki lubię najbardziej - motoryzacja.

Szkolenia i jazdy odbywały się pod okiem wspaniałych Panów z AutomobilKlubu Polskiego - jak widzicie sami rajdowcy.

Czego się nauczyłem?? przede wszystkim pokory do własnych umiejętności. Konkurencje były tak pomyślane, by obnażyć niedoskonałości w technice jazdy. I na każdym kroku można było odczuć, jakie się robi błędy: od niewłaściwego trzymania kierownicy zaczynając na zbyt gwałtownym wciskaniu gazu czy hamulca kończąc.

W konkursie jeździliśmy na czterech Chevroletach: dwóch Sparkach, Lacettim i Aveo. Sparkami jechaliśmy slalomy między ciasno ustawionymi pachołkami (jeden na asfalcie, drugi na macie poślizgowej i tak naprzemian na dwóch łukach prawy/lewy), Lacetti miał z tyłu osławione troleje, dzięki którym tył auta ciągle znajduje się w poślizgu a Aveo na dużej macie poślizgowej z większymi prędkościami.

Wszystkie konkurencje były rozgrywane na czas. Każde muśnięcie słupka nie mówiąc o przewróceniu punktowano karnie dodatkowymi sekundami, zbyt daleki wyjazd za linię mety także. Pisaliśmy test ze znajomości przepisów drogowych i musieliśmy udzielić pierwszej pomocy.

mam kupę zdjęć, filmiki z jazd i cuda jakie wyczyniali instruktorzy (onBoard :mrgreen: ) ale coś dopiero wieczorkiem wrzuce

pozdrawiam :)

ehhh pięknie było :)

e61 530dA >> spacer.png

Opublikowano

Gratuluje!!!

Cieszy mnie to ,że są organizowane takie imprezy...może kiedyś ja :lol: wezme udział.Nam kierowcą potrzeba POKORY i jeszcze raz POKORY,a takie imprezy jej uczą.

Pozdrawiam!!!

Opublikowano

rowniez gratuluje!!!

moim zdaniem powinno byc wiecej takich imprez napewno wplynelo to by na bezpieczenstwo na polskich drogach :D

Ps. dobrzez ze dostales bonus i nie mozesz juz wystartowac w przyszlym roku :cool2:

moje modele