Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie mam problem ze swoją bmw. Otóż po dojechaniu pod pracę zgasiłem auto i poszedłem, później chciałem ją odpalić i tu zaczął się problem. Auto odpala na chwilę i gaśnie do tego strasznie śmierdzi benzyną. wymieniłem czujnik położenia wału i wałka rozrządu lecz nie poskutkowało. Wydaje mi się, że ma zapłon nie w tym czasie co powinien mieć lecz gdy będę pulsacyjnie wciskał gaz będzie chodziło lecz tak jakby nie na wszystkie. Iskra jest paliwo też. Może być problem w kompie ? Z góry dziękuje za odpowiedzi na mój post i pozdrawiam. :8)
Opublikowano
To już też dziś zrobiłem podlozylem nowy i nic. Podłączalem komputer i też zero błędów. Objawy są takie że iskra jest nie w tym momencie co trzeba.
Opublikowano
Wymieniłem świece i sondę bo jak wyjelem świece były wypalone a sondę też dlatego że wcześniej wyskakiwal błąd grzałki w sondzie jeszcze jakieś pomysły?
Opublikowano
Czytaj ze zrozumieniem czujniki zostały założone nowe i sprawdzona rezystancja na nowych jak i starych. Sprawdzę kompa albo jak dorwe to podłoże od kogoś.