Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

Od jakiegoś czasu niemiłosiernie wk.... mnie głuchy dźwięk dochodzący zza lub spod tylnego siedzenia. Dźwięk ten trudno opisać, tak jakbym coś dużego i pustego upuścił na ziemie i to by się o nią odbijało przez jakiś czas zanim ostatecznie upadnie.

Na początku myślałem, że to butla z gazem, jednak sprawdziłem i nie jest ona luźna, tłumik to też nie jest. Nie mam za bardzo pomysłu co to w ogóle może być ? Spotkał się ktoś z czymś takim już ?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzięki za wszelkie podpowiedzi, okazało się, że były amortyzatory do wymiany, teraz jest cichutko, a samochód jest stabilny.

Gdyby ktoś się zastanawiał czy można to zrobić samemu - ja jako laik zrobiłem to sam, znalazłem świetny filmik instruktażowy , wystarczy grzechotka , dwa lewarki , klucz oraz młotek (klucz i młotek do odkręcenia śruby trzymającej amortyzator od dołu uwierzcie mi bez młotka siedziałbym tam do dziś i próbował to odkręcić, a tak kilka puknięć w klucz i poszło gładko).

W sumie to można to zrobić samemu dlatego, że amortyzator nie jest w sprężynie.

A tutaj filmik :