Skocz do zawartości

[e36 m40] przewod przeplywomierza odlaczony przy sterowniku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, od wielu lat zmagam sie z wysokim spalaniem m40 1.8 automat z 1992 roku. Dzisiaj postanowilem rozebrac przeplywke. Jest ona na 5 pinow. Wszystko wyglada w porzadku, jest czysto, sciezki nie wytarte. Postanowilem sprawdzic droznosc przewodow z przeplywomierza do sterownika silnika. Okazalo sie, ze przy sterowniku przewod szary z czarnym paskiem (na przeplywce jest to PIN 3) jest rozlaczony na fabrycznej jednopinowej wtyczce. Przewod ten i teraz pytanie: czy przewod ten zostawic rozlaczony czy zpiac ze soba laczac tym samy sterownik z przeplywka? Czemu przewod ten jako jedyny ma fabryczny wtyk-gniazdo i jest rozlaczony? Co sie stanie gdy go podlacze? Dzieki
Opublikowano
Jeżeli przepływka z końcówką 134 to tak ma być, a jeżeli przepływka z końcówką o ile pamiętam 204 to pin 3 powinien być, ponieważ odpowiada on za regulację biegu jałowego na potencjometrze.

Potrzebujesz klucza do blokowania wału korbowego M47 / M47N... mam taki! NOWA CENA 120zł!

Amsoil AFL + Archoil AR9200

Opublikowano
Numer mojego przeplywomierza to 0280202134.RealOEM pokazuje zupelnie inny numer. Czyli rozlaczony przewod mam zostawic rozlaczonym? A mozesz podpowiedziec jak sprawdzic poprawnosc dzialania przeplywki klapkowej? Po podlaczeniu pod kompa wykazuje stale napiecie i nic sie nie zmienia (sprawdzil to znajomy, ktory kodowal mi moduly, ale nie umial powiedziec czy tak ma byc).