Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

chciałbym z Wami trochę porozmawiać o "naj" E46 ///M3, biorąc pod uwagę kilka aspektów ;)

Chcę zapytać o opinię lub dowiedzieć się do kogo moglibyście mnie skierować po więcej, ale wydaje mi się, że mi pomożecie.

Chciałbym Was tylko poprosić, żebyście zapomnieli na chwilę o stwierdzeniu "seria i nic poza tym" ;)

1) Jaki wg Was jest NAJŁADNIEJSZY projekt e46 w Polsce i Europie? (tu już niekoniecznie ///M, bo to, że ktoś jeździ 316 nie znaczy, że nie zainwestował w wnętrze i ogólnie wygląd samochodu ;) choć bardziej prawdopodobne jest tu takie 330)

2) Jakie znacie NAJMOCNIEJSZE e46 w Polsce i Europie? Tu biorę pod uwagę bardziej samochody, które są do "jazdy dziennej" (czytaj bez wywalania całego środka, raczej bez klatki, ale tu z ciekawości możecie coś podrzucić). Chodzi o samochód, do którego z przyjemnością wejdzie się do środka i zobaczy normalne wnętrze, zamiast blachy, kabli i nie wiadomo czego jeszcze ;)

3) Oprócz: klapy bagażnika, dachu, maski - jak zostało odchudzone CSL i co z tych rzeczy można zrobić w zwykłym ///M3? Ile waży CSL?

4) Trochę nawiązanie do najmocniejszego jeżdżącego ///M3 E46. Ludzie wrzucają do tych samochodów V8. Jak to się ma do rozkładu masy samochodu? Wiem, że E46 ///M3 słynie z dobrze dobranego rozkładu masy i zastanawia mnie czy taki silnik być może i dodaje mocy, ale psuje prowadzenie.

5) Pytam, ponieważ ciężko znaleźć jakieś ciekawe informacje o E46 HARTGE (a tam wylądowała V8, H50) - niedostępne zresztą gdyby ktoś chciał kupić :(

6) Co sądzicie o poszerzaniu nadkoli? I nie piszę tu o 316i, tylko właśnie mocnej ///M3 ;)

Co do najmocniejszych projektów: dobrze byłoby, gdyby (jeśli znacie) dało się wrzucić link do tematu, gdzie zostało opisane co i jak zostało zrobione.

Pozdrawiam!

Opublikowano
Ja osobiście bym zostawił ten silnik co jest, a dorzucił w zasadzie tylko kompresor, bo jest stosunkowo tani, a daje w ch... mocy, chyba, że miałby to być grubszy projekt, to może cośbym kombinował w stronę silnika z m3 e92, jest v8 i tam go dopiero modzić, ale tutaj pojawia się kwestia czy to by wszystko zmieściło się w e46 :) Atemat rzeka moim zdaniem :P
  • 2 tygodnie później...