Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

UWAGA. Ostrzegam przed tym autem i w ogóle pomysłem jazdy do niego.

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-ID6yloJ3.html#0fce7aa864

Auto wydaje się być bardzo ciekawe zarówno po VIN jak i spojrzy się na przebieg auta (167 tys - grudzień 2013).

Vehicle information

VIN long WBABN51020JT69441

Type code BN51

Type 330CI (EUR)

Dev. series E46 (2)

Line 3

Body type COUPE

Steering LL

Door count 2

Engine M54

Cubical capacity 3.00

Power 170

Transmision HECK

Gearbox MECH

Colour TITANSILBER METALLIC (354)

Upholstery STANDARDLEDER/SCHWARZ (N6SW)

Prod. date 2002-04-16

Order options

No. Description

167 EU4 EXHAUST EMISSIONS NORM

210 DYNAMIC STABILITY CONTROL (DSC)

226 SPORTS SUSPENSION SETTINGS

320 MODEL DESIGNATION, DELETION

338 M SPORTS PACKAGE II

428 WARNING TRIANGLE

459 SEAT ADJUSTM., ELECTR. W. MEMORY

481 SPORT SEATS F DRIVER/FRONT PASSENGER

494 SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER

502 HEADLIGHT WASHER SYSTEM

508 PARK DISTANCE CONTROL (PDC)

521 RAIN SENSOR

522 XENON LIGHT

534 AUTOMATIC AIR CONDITIONING

606 NAVIGATION SYSTEM BUSINESS

676 HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM

710 M LEATHER STEERING WHEEL

716 M AERODYNAMICS PACKAGE II

760 INDIVIDUAL HIGH-GLOSS SATIN CHROME

772 INTERIOR TRIM ALU BLACK CUBE

775 INDIVIDUAL ROOF-LINING ANTHRACITE

785 WHITE DIRECTION INDICATOR LIGHTS

788 M LT/ALY WHEELS

801 GERMANY VERSION

863 EUROPE/DEALER DIRECTORY

879 GERMAN / ON-BOARD DOCUMENTATION

915 NO OUTER SKIN PROTECTION

Series options

No. Description

473 ARMREST, FRONT

520 FOGLIGHTS

548 SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING

550 ON-BOARD COMPUTER

832 BATTERY IN LUGGAGE COMPARTMENT

851 LANGUAGE VERSION GERMAN

W związku z tym, że DRAY pomagał mi wyszukać i wytypować auta, a niestety większość była albo z nieoryginalnym wyposażeniem, albo skręcona o conajmniej 100 tys. km, a akurat ten egzemplarz wydawał się być wiarygodny i co najważniejsze zgodny z VIN zdecydowałem, że pojedziemy auto sprawdzić. Po kilku rozmowach z właścicielem i umówieniu się na poniedziałek rano 9-10, po kilkukrotnym zapewnieniu mnie przez właściciela pojazdu, że szanuje mój czas i rozumie, że przede mną długa podróż więc na 100% rano będzie. O 23 w niedzielę wskoczyłem w busa do Gdyni i na 7:30 byłem na miejscu. Po spotkaniu z DRAYem około 9:30 pojawiliśmy się pod adresem właściciela. Na szczęście auto stało na zewnątrz więc przynajmniej obejrzeliśmy auto z zewnątrz. Ja w tym czasie dzwoniłem też do właściciela, ale nie mogłem się połączyć. Po kilku próbach oddzwonił i po tym jak mu powiedziałem, że stoimy przy aucie właściciel stwierdził, że za około godzinę będzie. W tym momencie się już wku*, bo wiedział, że będziemy i miał być na miejscu. Po tej rozmowie z właścicielem wyłączył on telefon.... 600km jazdy, 8h w busie na marne. Czekaliśmy do około 15:30 w nadziei, że telefon mu padł albo coś się stało i się skontaktuje. O godzinie 15:30 sąsiadka Nas zobaczyła i poinformowała Nas, że właściciel auta ma dość poważne problemy z alkoholem i marnujemy nasz czas... Strasznie wkur* ruszyliśmy w kierunku Łodzi, a ja później dwoma blablacarami dostałem się na godzinę 00:00 do domu... Około godziny 20 dzwoniła ex-partnerka właściciela do mnie, że ma wszystkie dokumenty i kluczyki do auta, więc z pomocą DRAY i jego znajomego z Gdyni na następny dzień auto było sprawdzone przez znajomego DRAY'a i niestety stan techniczny pozostawiał nieco do życzenia, wycieki, olej poniżej min. Ogólnie auto miało purchle na nadkolach przód/tył, tylne lampy rozklejone i do wymiany, ale lakierniczo było w miarę ok. Najgorszym faktem jest to, że jeśli ktokolwiek zdecydowałby się na zakup auta to umowa nie byłaby podpisywana przez właściciela bo z nim kontaktu nie ma, tylko "in blanco" przez jego, a podpisaną umowę dostarczyłaby ex-partnerka właściciela. Kończąc auto nie jest w najgorszej kondycji, ale ze względu na sytuację z właścicielem i ewentualnymi problemami prawnymi ostrzegam przed tym egzemplarzem.

I wielkie dzięki DRAY'owi za wszelką pomoc związaną z poszukiwaniem auta :cool2:

Opublikowano
Ręce opadają... Dlatego właśnie jestem przeciwnikiem dalekich wycieczek po samochody. No chyba, że do Niemiec :wink: