Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

taka mnie myśl naszła - jak wygląda kwestia wymiany foteli w f10/11?

mam komforty grzane bez wentylacji z pamięcią - chciałbym włożyć sporty/sporty LCI/m5 - wszystko plug and play?

sprzedam:

amortyzatory tył Bilstein B6 F11

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
z LCI nie pasują. inny jest rozstaw prowadnic
Opublikowano
z masażami?

bez :) ale nie zużyte :D

z LCI nie pasują. inny jest rozstaw prowadnic

przykra sprawa, zostaje tylko prelci

sprzedam:

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
odgrzewając kotleta - jakby ktoś miał na sprzedaż lub zamiane sporty przedliftowe a alkantarze to proszę o wiadomość :)

sprzedam:

• 5 lat później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nosiłem się z wymianą foteli na skórzane z LCI, bo teraz mam PRE z czarnej ceraty. To nie jest skóra.

Z vinu wynika, że wcześniej były szmaciane. Ale z lumbar support, czyli z lędźwiami.

Teraz nie dość, że bez podparcia lędźwi, to jedna prowadnica w każdym fotelu jest "przykręcona" na słowo honoru wkrętami do podłogi.

Za fotelami LCI rozglądałem się po ogłoszeniach, ale ceny są zaporowe, więc dociąłem krótkie grube płaskowniki. Wywierciłem i nagwintowałem w nich odpowiednie otwory. Jedna strona płaskownika nachodzi na fabryczne mocowanie (tuleję), a do drugiej strony jest przykręcona prowadnica fotela.

Powłoka foteli jest bardzo praktyczna. Nie muszę jej natłuszczać. :P Czasem przelecę rozcieńczonym płynem do naczyń z wodą.

Jeszcze tylko grzanie muszę uruchomić. Maty wydają się być sprawne. Bezpieczniki też.

Brakowało mi tego podparcia pod plecy gdy za jednym pociągnięciem zrobiłem 2 tys.km. :cry:

Aha... zagłówki na tak długiej trasie okazały się za bardzo pochylone do przodu. Za mało sadła mam na plecach. Muszę chyba wyprostować prowadnice w tych zagłówkach.

Nie mam pomysłu co zrobić z zagłówkami, bo jak na mój gust są też za twarde. Głowa się od nich odbija nawet na małych nierównościach.

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.