Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

podejrzewam, że mam wtrysk/wtryski do regeneracji, czasami jak dam buta to jest za mna chmara dymu i mam jeszcze problem z minimalnie falujacymi obrotami na luzie. Chciałbym oddac gdzies wtryski do sprawdzenia w jakimś dobrym serwisie najlepiej speializujacym sie w bmw. Macie jakies sugestie lub cos polecić? (najlepiej łódź lub okolice, ale nie koniecznie)

zamierzam tak czy siak je sprawdzić bo najprawdopodobniej będę w ciągu roku zmieniał turbo na wieksze, najprawdopodobniej jak kolega holendru z bmwsport. Powoli gromadzę części więc jeszcze długa droga :]

Opublikowano

To wcale nie musi być wina wtrysków, może to być również przepływka, EGR lub nieszczelność w dolocie.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
egr wczoraj czyscilem i takiego "czegos" nigdy nie widziałęm, musiałęm dłutem skrobać bo chyba z 1cm na grubość tego było, co do przepływki, często czytam na forum ze spora liczba osob ma z nią problem. Muszę sie wybrac na jakas diagnostyke. Ale tak czy siak wolałbym sprawdzić wtryski, ewentualnie coś polecacie w łodzi na diagnostyke?
  • 1 rok później...
Opublikowano

Cześć,

mam następujące pytanie. Czy wtryski w e91 można regenerować. Silnik to n47, 2.0 diesel 178KM.

Pytam ponieważ padła mi pompa i wtryski. Pompy się raczej nie da uratować. Natomiast może da się coś zrobić z wtryskami? - mój mechanik twierdzi że nie, natomiast w necie jest trochę ofert odnośnie takich usług. Jeśli tak to czy ewentualnie ktoś może polecić mi warsztat/serwis, który się tym zajmuje w okolicy Mińska Mazowieckiego/Warszawy/Siedlec? I pytanie czy warto czy lepiej poszukać używanych.

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
hmm, można regenerować piezzoelektryki? ostatnio dzwoniłem do jednego z warsztatów we Wrocławiu i gość poinformował mnie,że nie ma takiej opcji.
Opublikowano
Cześć,

mam następujące pytanie. Czy wtryski w e91 można regenerować. Silnik to n47, 2.0 diesel 178KM.

Pytam ponieważ padła mi pompa i wtryski. Pompy się raczej nie da uratować. Natomiast może da się coś zrobić z wtryskami? - mój mechanik twierdzi że nie, natomiast w necie jest trochę ofert odnośnie takich usług. Jeśli tak to czy ewentualnie ktoś może polecić mi warsztat/serwis, który się tym zajmuje w okolicy Mińska Mazowieckiego/Warszawy/Siedlec? I pytanie czy warto czy lepiej poszukać używanych.

Pozdrawiam.

Przechodziłem to samo u siebie padła mi pompa i wtryski w 1er n47.Kupiłem używane wtryski i pompę od wymiany zrobiłem około 4000 km jak narazie wszystko ok.