Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie do użytkowników forum. Z wtrysku wycieka mi ropa i chciałem go oddać żeby zobaczyli co z nim jest nie tak. I tutaj pojawia się problem, kupiłem nasade 27', wszystko ładnie pięknie tylko z tego wtrysku wystaje kabelek i nie wiem czy można go uciąć lub wyciągnąć jakoś bo kostka z drugiej strony nie zmieści mi się do nasady. I teraz pytanie co mogę z nim zrobić a co nie. Może ktoś miał podobny problem jak ja i wie dlaczego mniej więcej z połowy wtrysku leci ropa. Z góry dzięki za pomoc.

Pozdrawiam.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Bo do tego wtrysku jest specjalny klucz taki z wycięciem pod ten kabelek. Nawet takim kluczem łatwo jest go ukręcić. Na twoim miejscu bym nie ucinał. Jedź do zakładu, oni mają własne ODPOWIEDNIE klucze to wyjmą sobie.

Regeneracja tego wtrysku to coś ok 300 zł w zależności co jest uszkodzone. W środku wtrysku jest też cewka.

ec2Wze6.jpg