Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Wracałem z Holandii i zatankowałem jakiś slaby gaz bo jak bylo go juz malo w butli to silnik pracował nierówno... przejechalem tak z 20 km. Przenocowałem się u kumpla. Z samego rana chciałem wyruszyć ale okazało sie, ze nie chce sie przełączyć na gaz... okazało się, ze nie ma w ogóle płynu chłodniczego... dolałem wody i dojechałem do Polski. Obstawiam, ze wyciekło przez reduktor bo był trochę mokry.. Pod samochodem tez zrobiła się mała plama.. Czy wiecie co się mogło stać?? dlaczego ten płyn uciekł i którędy.. We wtorek będę miał więcej czasu i wejdę pod autko i sprawdzę o co chodzi ale chciałbym się przygotować na różne możliwości.

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nikt Ci nie powie którędy wyciekł płyn.Zbadaj to sam i zdaj relację.Wtedy będzie można coś więcej powiedzieć.
Opublikowano

Temat przerabialiśmy, silnik zagotować mi się w trasie ale jakoś do domu dojechałem (ogrzewanie na full). Na dzień dobry sprawdź węże od parownika na trójniku, tam mi mało jak z węża ogrodowego po wciśnięciu gazu. Później obejwy weży od chłodnicy,tam też mi mało.

Na sam koniec sprawdź czy nie masz mokro na dole zbiorniczka wyrównawczego, jest tam oring który wchodzi w podstawę zbiorniczka.