Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pytanie czy zmieniając samo KM_SERVICE_INTERVALL wystarczy, czy też trzeba zmienić

Wg jednego z forum:

Inne auto niż moje

LITER_SERVICE_INTERVALL

m54b22_man_lim_sa988

SIA_LITER_GRENZE

m54b22_man_lim_sa988

tylko nie wiem co tu zmienić

Wg innego forum

LITER_SERVICE_INTERVALL

n42b20_man_lim

SIA_LITER_GRENZE

n42b20_man_lim

KM_SERVICE_INTERVALL

25.000_km

na

LITER_SERVICE_INTERVALL

n42b20_man_lim_sa988

SIA_LITER_GRENZE

n42b20_man_lim_sa988

KM_SERVICE_INTERVALL

11.000_km

bądź na odwrót tego nie wiem

ja u siebie w e83 mam tylko taka opcje

SIA_LITER_GRENZE

n46b20_man_e83

czyżby to zmienić na:

SIA_LITER_GRENZE

n46b20_man_lim_sa988

Co więc jeszcze zmienić oprócz KM_SERVICE_INTERVALL bo u mnie po zmianie na 12000 (niżej się nie dało) jakoś dziwnie licznik odlicza i nie zgadza się z kilometrami przejechanymi, wyczytałem że trzeba coś zmienić w tych dwóch liniach (bądź jednej bo tylko taka mam) powyżej. Proszę o podpowiedzi ? Dziękuję z góry i pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podaj jaki to KMB i użyj ncs dummy do zmiany FSW_PSW.TRC na MAN i zmiany opcji na 12tyś

ja zmieniałem w KMB na niższe opcje i poszło bez problemów samo KM_SERVICE_INTERVALL ale właśnie przez NCS dummy

a dźwięk przy kodowaniu licznika taki w KMB to norma i reset wszystkich ustawień BC zegara itp

Opublikowano
Witam. Zmieniłem na 12 tyś ( niżej nie można przynajmniej u mnie 11 tyś i 10 tyś nie wchodzi ) ale dziwnie odliczane są km. licznik dzienny ma przebiegu np: 300 km a z licznika oil service schodzi tylko 50 km więc o tym pisałem i szukam jak to zmienić by odliczało równo z przebiegiem.
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Odgrzeje temat :) Czy jeśli już kiedykolwiek ktoś zmienił w komputerze ten KM SERVICE INTERVAL to teraz po wymianie oleju i skasowaniu inspekcji samemu na liczniku zacznie odliczać od 15000tys. jeśli na tyle było zmienione? Czy jakoś za każdym razem trzeba to ustawiać ?

I czy jeśli wymienie olej mimo tego że do inspekcji zostało mi 1000km to będę umiał skasować na liczniku tak aby liczyło kilometry od nowa do nastepnej wymiany?

Z góry dzięki za odpowiedź! :)

Opublikowano
Odgrzeje temat :) Czy jeśli już kiedykolwiek ktoś zmienił w komputerze ten KM SERVICE INTERVAL to teraz po wymianie oleju i skasowaniu inspekcji samemu na liczniku zacznie odliczać od 15000tys. jeśli na tyle było zmienione? Czy jakoś za każdym razem trzeba to ustawiać ?

I czy jeśli wymienie olej mimo tego że do inspekcji zostało mi 1000km to będę umiał skasować na liczniku tak aby liczyło kilometry od nowa do nastepnej wymiany?

Z góry dzięki za odpowiedź! :)

Tak

Tak

• 1 rok później...
Opublikowano

Witajcie,

Czy mógłby ktos powiedzieć jak zakodować KM_SERVICE_INTERVALL w BMW E90 który moduł ? Bo w NFR po sciągnąciu pliku nie ma tej komendy.