Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dziekuje wszystkim, bez waszych argumentów trudno było by mi podjąć decyzje.

Pozdrawiam!!

Od razu lepiej...

Mozna tez i tak - kulturalnie. :idea:

Potrzebne bylo "dopraszanie sie" o ostrzezenie :?: :idea: :?:

...

Na pewno nie :!: :!: :!:

:mrgreen:

Bayerische Motoren Werke... i tak trzymac!!!

http://img435.imageshack.us/img435/930/fv3df.png

Opublikowano

jezdzilem ostanio m3 e46 z smg - funkacja drive logic jest cudem !!!

jakbym kupowal m3 to tylko z smg!

jakbys krecil sie w okolicach essen to moge zalatwic pokaz

a co do wykorzystania silnika w porownaniu z manualem - uwierz mi w manualu tak nie zrobisz ;)

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg

Opublikowano
jezdzilem ostanio m3 e46 z smg - funkacja drive logic jest cudem !!!

Drive Logic? Coto jest? Nie słyszałem o tym mogłbys powiedziec coś wiecej? To funkcja zwiazana ze skrzynia SMG?

Na manualu da sie wszystko zrobic! :)

Opublikowano
najlatwiej tlumaczac - system wspomagajacy ruszenie - trzymasz gaz w podlodze - obroty ustawiaja sie ok 4.5 tys z tego co pamietam i nagle nastepuje buuuuuuuum.....minimalna utrata trakcji - nie ma szans nikt spod swiatel ;)

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg

Opublikowano

Drive Logic? Coto jest? Nie słyszałem o tym mogłbys powiedziec coś wiecej? To funkcja zwiazana ze skrzynia SMG?

Na chlopski rozum "agresywnosc zmiany biegow" wybierana przyciskiem znajdujacym sie ponizej galki zmiany biegow. Uzywajac opcji A5 lub S6 sprzeglo w twojej SMG zuzywa sie zdecydowanie szybciej niz uzywajac spokojniejszych programow.

Sposob ruszania ktory opisal ci Slawo "launch control" jest rejstrowany w kompie samochodu i naduzywajac go latwo stracisz gwarancje na skrzynie i sprzeglo. W wersji niemieckiej podczas "launch control" silnik rozkreca sie do 3500RPM w wersji amerykanskiej do 1800RPM

Zaleta skrzyni SMGII sa paddle shiftery dzieki ktorym zmieniasz biegi nie zdejmujac rak z kierownicy.

Jezeli chcesz poczytac cos o SMGII instalowanej w E46 M3 zerknij tutaj

Zapomnialem dodac ze skrzynie SMG(SSG) instalowane w Z4 czy reszcie trojek niczym nie przypominaja skrzyni tej z M3. Moze dlatego wiekszosc uzytkownikow nie jest nimi zachwycona a dla wielu jest ona ta sama skrzynia.:duh:

Zrob sobie krotka przejazdzke emtrojka ze skrzynia SMG wtedy sam ocenisz jej walory i nigdy nie popatrzysz w kierunku zwyklej manualnej. :cool2:

Opublikowano
silnik rozkreca sie do 4500!

mam to gdzies na filmiku jak jezdzilismy

Jestem pewien na 100% ze europejska transmisja ustawia obroty przy starcie na 3500RPM.

ESS wypuscilo soft skrzyni ktory pozwala zwiekszyc do 3800RPM, ale to wszystko.

BTW.Skoro krecila do 4500rpm musiala nalezec do Chucka Norisa. :mrgreen: