Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem nowym użytkownikiem w tym dziale - wiec się witam :8)

Kupiłem piękne 428ix

Auto ma już ok 700km przebiegu :mrgreen:

Mam mały problem- Jechałem dziś na autostradzie i już przy niskich prędkościach 100-120 było słychać mocny świst/szum z tylnej części kabiny.

Po delikatnym otwarciu i zamknięciu szyby z tylu szumy ustały.

Po postoju -otwarciu i zamknięciu drzwi znowu ten sam problem-świst. Pomogło ponownie lekkie opuszczenie i domknięcie szyby.

Po oględzinach zauważyłem ze tylne szyby przy otwieraniu drzwi opuszczają się minimalnie;

Z przodu po otwarciu drzwi szyba opuszcza się dużo bardziej i widać jak 'wskakuje, na swoje miejsce w uszcżelke.

Z tylu ruch szyby w dół przy zamykaniu otwieraniu jest praktycznie niewidoczny-coś tam opuszcza ale minimalnie.

Czy u Was tez tak jest,ze szyby z tylu przy otwieraniu/zamykaniu opuszczają się widocznie mniej niż przednie, czy może z tylu i z przodu jest podobnie ?

Da się to samodzielnie jakoś wyregulować czy tylko Aso ?

Pozdrawiam!

pozdrawiam Konrad
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Do ASO niech regulują. U mnie przód i tył obniżają się tak samo i nic nie świszczy.

Dokladnie. Jest gwarancja więc niech fachowcy w ASO regulują :cool2:

Jestem ciekawy jaką postawili w ASO "diagnozę" :wink:

Solidne działające Stare POLSKIE TELEFONY RWT/T4 /wyprzedaż kolekcji/. Doskonałe jako ozdoba mieszkania, kancelarii, gabinetu lub biura

Więcej w linku: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4319457

/Dla forumowiczów BMW-klub.pl możliwy rabat/

Opublikowano

dziekuje za zainteresowanie :D

sprawa wyglada tak- pojechałem do ASO, a szyby zaczeły działac jak trzeba :shock: - tzn. po otwarciu drzwi widac jak sie opuszczaja ok 1-2cm a po zamknieciu wjezdza do gory.

najpierw sama naprawiła się lewa strona, pozniej prawa...

mam pojezdzić i obserwować :mrgreen:

pozdrawiam Konrad
  • 3 lata później...