Skocz do zawartości

E46 dyferencjał z 3.38 do 3.23( 1.9 105 hp ) podejdzie ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie ma ktoś u siebie most z przelozeniem 3.23? Jezeli tak to jakie obroty macie przy 100km/h??

Zastanawiam sie czy by nie wlozyc dluzszego dyfra mam 3.38 a podobno 3.23 byly dostepne w przedliftach przy silnikach m43.

Ktoś ma jakies doswiadczenia w tym temacie?

• 1 rok później...
Opublikowano
znalazłem i kupiłem 3.23 ale lipa,,wał i półośki nie podchodzą szukam dalej...nawet nie wiedziałem że dyfry się różnią tylko przełożeniem :D ale człowiek się uczy całeee życie :P
Opublikowano
ja mam 3.38 w 318ci a chce wymienic na 3.23 lub 3.07 z mała głowa . jak masz dyfer mała głowa to kupuj z mała głowa to podejdzie każdy
Opublikowano
znalazłem i kupiłem 3.23 ale lipa,,wał i półośki nie podchodzą szukam dalej...nawet nie wiedziałem że dyfry się różnią tylko przełożeniem :D ale człowiek się uczy całeee życie :P

Flansze podmien od swojego dyfra i powinno hulac.

Opublikowano
przy dyfrze 3.38 140km/h masz 4tys obr/min a pamietasz ile masz przy 100km/h lub 140km/h obrotów silnika przy dyfrze 3.23?
Opublikowano
przy dyfrze 3.38 140km/h masz 4tys obr/min a pamietasz ile masz przy 100km/h lub 140km/h obrotów silnika przy dyfrze 3.23?

Z tego co pamietam przy 140 bylo jakies 3200 - 3400. na trasach duzo fajniej sie jezdzilo.

Opublikowano

Z tego co pamietam przy 140 bylo jakies 3200 - 3400. na trasach duzo fajniej sie jezdzilo.

dzieki za info juz wiem czego mam szukac

Opublikowano
kamyk27 ale o to chodzi że półośki też nie chcą podejść... nie tylko wał.

A co z nimi nie tak? Są dwa rodzaje grube i cienkie.