Skocz do zawartości

320D, 136KM. Dziwne dudnienie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z dziwnym dudnieniem, jest to dość słyszalne i irytujące podczas podróży. Nie ma żadnych drgań ani nic tego typu. Zamieszczam filmik na którym akurat bardzo dobrze się to nagrało. Problem słyszalny wg. mnie jest tylko na 4 biegu i to w granicach 2 tys. obrotów, przy takiej normalnej jeździe, przy gwałtownym przyśpieszaniu problem ustępuje. Na innych biegach nie słyszę tego tak jakby bicia z okolicy dyfra, może skrzyni. Biegi wchodzą normalnie, bardzo rzadko zdarzy się, że gdy np. dojeżdżam do skrzyżowania na dwójce i już mam tak, że auto samo się ciągnie na biegu po naciśnięciu sprzęgła jest delikatne szarpnięcie z tyłu ale to raczej normalne. Byłem z tym u znajomego mechanika, przejechał się i też to słyszał, powiedział, że coś z krzyżakiem lub podporą wału, sprawdziliśmy na podnośniku i powiedział, że nie ma pojęcia przez co tak bo wszystko jest tak jak należy.

Ma ktoś pomysł przez co może być to dudnienie? Bicie, już sam nie wiem. Dźwięk trochę podobny jakby szybka była z tyłu uchylona ale oczywiście mniej go słychać. Niby nie przeszkadza ale jednak irytuje.

Filmik :

https://www.youtube.com/watch?v=DKcYgUBBRPI&feature=youtu.be