Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Własnie własnie. Ostatnio grzebałem przy aucie i zobaczyłem ze sznureczki w przednich fotelach które sa odpowiedzialne za ustawienie wysokosci pasa bezpieczenstwa są do niczego niepodczepione wiec pytam się Was drodzy forumowicze: do czego mam je przyczepić? :) Edytowane przez valdorane
Opublikowano
W elemencie szyny fotela (tej ruchomej) lewa szyna lewy fotel i prawa prawy ten zaczep jest w kształcie z i w momencie przesuwania fotela ciągnie tą linkę co powoduje regulację pasa :cool2:
Opublikowano
No właśnie zakończenie linki jest wykonane z okrągłego pręta średnicy ok 3 mm wygiętego w kształt litery Z i swoje miejsce ma pod fotelem w jego ruchomej szynie chyba że ci się urwało i została sama linka ale to też raczej nie możliwe bo by się zwineła całkiem do tej szpulki pod fotelem
Opublikowano
Kurcze zgłupiałem pamiętam że jest tam coś takiego ale teraz nie pamiętam które jest które bo być może pomyliłem z linka napinacza pasa juto zajżę i dam znać
Opublikowano
W elemencie szyny fotela (tej ruchomej) lewa szyna lewy fotel i prawa prawy ten zaczep jest w kształcie z i w momencie przesuwania fotela ciągnie tą linkę co powoduje regulację pasa :cool2:

No ale mi chodzi o to ze jak przesuwam fotel to idzie mi regulacja nieznacznie do gory a przydaloby sie aby szla wyzej. Czy da rade jakos wyregulowac ta linke aby szla wyzej??

Opublikowano
A jak to sie ma do elektrycznych foteli ?? Czy jest taka sama reguła działania ??

Jestem silny wewnętrznie jak Jeep Wrangler, z klasą jak Mercedes S600, niedostępny jak BMW 750iL, delikatny jak jasna skóra w Volvo C70, pięknyi wysportowany jak Audi TT i niekoniecznie szybki jak Porsche :D

...::: StreeT RacinG Is NoT A CrimE :::...

Opublikowano

Witam. Niedawno miałem ten sam problem. Otóż w mojej E-34 nie było żadnych "drutów" w kształcie litery Z, a linka wraz z tym czymś z rysunku Valderona nie było do niczego podczepione i oczywiście nie działało unoszenie pasów bezpieczeństwa. Zrobiłem tak: wygrzebałem dwie śruby, wsadziłem w otwór w szynie, która się przesuwa wraz z fotelem, trochę się pogimnastykowałem, pokląłem i teraz wszystko gra.

W razie potrzeby mogę podesłać kilka fotek z bliska, jak to u mnie wygląda.

Pozdrawiam.

Opublikowano
Jak możesz to wyślij mi :) [email protected] z góry thnx :)

Jestem silny wewnętrznie jak Jeep Wrangler, z klasą jak Mercedes S600, niedostępny jak BMW 750iL, delikatny jak jasna skóra w Volvo C70, pięknyi wysportowany jak Audi TT i niekoniecznie szybki jak Porsche :D

...::: StreeT RacinG Is NoT A CrimE :::...