Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam lampy w E46 Coupe niby z homologacją na xenon lecz nie mają soczewki, na obudowie jest wybita homologacja DC, mam autopoziomowanie i moje pytanie brzmi czy mogę wrzucić ksenon i niebiescy się do mnie nie przyczepią ?. Spryskiwaczy lamp nie mam ale to nie problem założyć.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Oczywiście się przyczepią.

Poza tym twierdzę, że nie masz autopoziomowania.

A twój włącznik świateł wygląda tak:

http://static.pokazywarka.pl/i/2947451/606962/1.jpg

Opublikowano
A no tak na auto by było po lewej A :) Tylko czemu na kloszu bez soczewki jest wyryte DC. Zmyliło mnie to że przy odpaleniu odbłyśnik robi ruch dół - góra
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przy A miałbyś po prostu czujnik zmierzchu.

Autopoziomowanie byłoby, gdybyś nie miał regulacji ręcznej (to pokrętło z cyframi 0 i 1).

Góra - dół to zwykły test silniczków w lampach.

Na oznaczeniach na kloszach się nie znam - można pewnie poczytać w necie - ale tobie brakuje lamp z soczewką, spryskiwaczy i układu poziomowania, razem z włącznikiem.

Pamiętaj, że światła xenonowe trzeba zakodować kompem. Wszystko do ogarnięcia, instrukcje w necie są, nawet te serwisowe.

Opublikowano
No właśnie będę kodował sobie kilka opcji dodatkowych, ale właśnie pytałem o ten xenon bo czytałem w necie że na lampach z oznaczeniem DC można mieć xexon po prostu jest to legalne mają inną przesłonę czy coś takiego :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No właśnie będę kodował sobie kilka opcji dodatkowych

Pamiętaj, że zakodowanie xenonów automatycznie dezaktywuje pokrętło regulacji ręcznej. Wtedy w razie potrzeby ani nie wyregulujesz ręcznie, ani automatycznie (jeśli nie założysz układu samopoziomowania z czujnikami na wahaczach).

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

2h temu zamontowalem chinskiego ksenona w E46 coupe przed liftem, lampy bosha bez soczewki.

1h temu wyprulem te chinskie wiazki i wywalilem do smieci, MASAKRA.

Nie ma granicy swiatla/cienia, zarniki te oswiatlaja pieknie droge.. 4m przed autem... reszta swiatla swieci w kosmos i na boki.

Bez soczewki nie ma to najmniejszego sensu przynajmniej w lampach bosha.

Moja rada:

kup konkretne zarowki philips, osram itp, bedzie konkretne swiatlo i barwa nie taka jak zoltko w jajku. Ja mam wlasnie taki plan.