Skocz do zawartości

f30 2013 rok, kupilem anglika :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Tydzien temu stalem sie posiadaczem bmw f30 330d 2013 rok, i co by nie pisac to stan wrecz idealny, ale wlasnie okazalo sie ze to przerobiony anglik. Uspiono moja czujnosc bo auto od 1.5 roku zarejestrowane w PL.

Co teraz moge zrobic? sprzedajacy to osoba prywatna i mowi ze nic nie wiedzial. Nie chce przyjac auta a do tego na umowie zanizylem rzeczywista cene o 15 tys zl.

co teraz moge.... masakra

Opublikowano

żartujesz czy jak? nie sprawdziłeś VINu nawet przy zakupie?

teraz to już znajdź sensowną kancelarię prawniczą i od razu z grubej rury atakuj człowieka za zatajenie takiej informacji

no chyba, że na umowie potwierdziłeś, że stan jest Ci znany - a sprzedający pójdzie w zaparte, że Ci mówił, szczególnie że dobra cena z umowy będzie potwierdzać, że samochód jest tańszy niż średnia rynkowa i czegoś należało się spodziewać...

ogólnie zachowałeś się mocno naiwnie niestety przy transakcji za niemałe pieniądze...

Opublikowano
Nawet jak gościu się przestraszy i odda kasę to nie licz na te 15 tyś
Opublikowano

postraszyć skarbówką za zatajenie dochodu

tylko na huki teraz jest jakakolwiek szansa załatwienia czegoś

dlatego pisałem, że z grubej rury kancelarią

chyba, że sprzedawca ewidentnie wiedział co jest i zrobił to z premedytacją - to możesz mu nagwizdać... :(

Opublikowano
postraszyć skarbówką za zatajenie dochodu

To działa w dwie strony , kupujący też podpisywał umowę

Zresztą w tym konkretnym przypadku korzyść z zaniżonej sumy na umowie miał tylko kupujący , skoro poprzedni właściciel ( osoba prywatna ) miała pojazd ponad pół roku

Edytowane przez darti123

Opublikowano

Ewentualnie oddaj do jakiegos warsztatu specjalizujacego sie w przekładkach niech Ci zweryfikuja jak to auto zostalo przelozone i czy jest bezpieczne. Jesli jest bezpieczne to chyba nie pozostaje Ci nic innego jak tylko jeździc.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

Dzieki za odpowiedzi, tak naprawde to ja sprzedalem anglika i komus nie powiedzialem, nie f30 a e92

Facet grozi sadem ze chce oddac auto a ja chetnie je wezme bo na umowie zanizona wartosc o 15 tys.

Wiec musze tylko wyplacic tyle ile na umowie? Nie udowodni nic :)

Dzieki

Opublikowano
Nie mam pytań... Oby Właściciel to przeczytał i pozwał....
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.