Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam pytanie odnośnie wymiany tylnej żarówki w lampce podsufitki. Czy robi się to tak jak z przodu (wypina ze zatrzasków mleczną blendę i jest dostęp do żarówki) czy trzeba wyciągnąć całą lampkę i wymienić żarówki ,,od góry''? Z góry dzięki;-)
Opublikowano
Mówisz o tylnej kolego? Bo z przodu się tak robi(wczoraj robiłem). A z tyłu nie jestem pewien czy ściągnąć sama blendę jak z przodu czy wyjąć całą lampkę i wymienić przed odkręcenie ,,korków'' w ktorych są żarówki tak jak tutaj:http://i48.tinypic.com/24xoo3n.jpg
  • Członkowie klubu
Opublikowano

U mnie tylna lampa zeszła w całości. Odchylałem ją od strony kierowcy. Z przodu rzeczywiście sama osłonka wystarczy, chociaż u mnie po zdjeciu tej osłonki i wyjęciu żarówki nowa nie chce wejść, muszę jeszcze pokombinować albo zdjąć całą lampę i wtedy wymienić.

edit:

dzisiaj dobrałem się do lampy z przodu i jest trochę więcej roboty niż przy tej z tyłu. Od strony szyby są metalowe blaszki sprężyste, które trzeba czymś docisnąć aby puściły. Są na wysokości lampek do czytania od strony szyby. Ja plastikowym płaskim elementem podważyłem, aby zrobić szczelinę a potem małym śrubokrętem naciskałem tą blaszkę. Trzeba uważać bo można porysować śrubokrętem, więc polecam coś innego,plastikowego. Nic więcej nie trzyma tej lampy.