Skocz do zawartości

jak zwiekszyc przyspieszenie do 160km/h

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Macie jakis pomysl , żeby w miare tanim kosztem zwiekszyc przyspieszenien w BMCE konkretnie moj model 535 M30.Chodzi mi na przyklad o zmiane dyfra na jakis z miejszym przelozeniem. moje 535 jest na gazie i ostatnio ( az wstyd mowic... :oops: ) astra GSI mnie zrobila ze swiatel :shock: ....3 razy lapalem sie z nim i nic....ale od 160km/h poczul co znaczy pojemnosc i BMW :). Ale zostal niesmak po tym ruszaniu ze swiatel... W sumie to tez przez ten gaz bo od 4tys obrotow nie chciala mi isc , to jest juz znany problem. Ale tamto to bylo opel...! ! ! Ach nie wracam do tego

Jak macie jakis pomysl mowcie mi szybko :).do 160km/h ( nawet wiecej :) )ma byc rakieta :twisted:

dzieki i pozdr

Opublikowano
z tego co wiem , a tak mowil mi pioprzedni wlasciciel , byl robiony remont silnika , robil zawory , glowica planowana itd , wiec nie wiem czy regulacja gazu pomoze czy cos wiecej ale mysle zeby gaz podregolowac...a do tego teraz zaczelo mi cos tyl wozic na zakretach ( buja ) i slychac w tylnym kole odglos tak jakby kolpaka , a mam alusy... :?
Opublikowano

moze nie reguluj gazu a kup odpowiednie elementy instalacji dostosowane do pojemniosci silnika.a swiczszy ci pewnie zuzyte lozysko w kole.

aha jak swiszcza kolpaki?

Opublikowano

nie swiszcza tylko taki plastikowy odglos , myslalem ze to takie plastikowe oslonki na sruby ale zdjalem i tak samo...

oddam poprostu do regulacji , niechwymienia to co potrzeba w instalacji

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

ja mam 535 z 88r(sekwencja), jak kumpel 540ia sie zagapi to może nie marnować paliwa i ruszyć normalnie. ostatni probowałem z nissane 300zx i do 3 biegu jeszcze było ok, ale póżniej to widziałem tylko punkcik. Yarisa Tsporta 1.5 turbo(150km przy wadze około 1t) jeszcze da rade zrobić.

Wszystkie "wyscigówki" typu astra gsi, calibry, itp. mogą dać sobie na wstrzymanie. Przecież 535 to limuzynka :wink:

Pozdrawiam