Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, wczoraj wracają ze zlotu zatrzymałem sie na poboczu i zgasiłem bmw, po czym straciłem ładowanie. Dziś wymieniłem alternator myśląc że on nawalił ale nie. Gdy próbuje odpalić to tylko coś pyknie i nawet nie kręci. Na pych odpala i ciągle się świeci kontrolka akumulatora. Wiecie co się mogło stać ?? Z góry wielkie dzięki :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mógł paść akumulator, sprawdź testerem albo przynajmniej miernikiem.
3A0jS9b.png
Opublikowano
Właśnie o to chodzi że nie mam czym zmierzyć, ale próbowałem na krótko i tez nic, tylko na pych odpala i ciągle się świeci ładowanie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli nie masz czym sprawdzić to musisz podjechać do punktu gdzie handlują akumulatorami, tam podłączą tester. Skoro auto chodzi to ładowanie jest.
3A0jS9b.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Musisz zrobić najprostszą chociaż próbówkę z żarówki 12 v w jakiejś oprawce, bez sprawdzenia gdzie prąd jest a gdzie nie ma i czy ładuje to możemy tutaj dyskutować do wakacji. Skoro na pych pali i chodzi do wyczerpania prądu to może umasienie? Bezpieczniki sprawdziłeś?
3A0jS9b.png