Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z BMW (530d e60 2004) Mianowicie problem polega na tym ze samochod po dodaniu gazu nie chce przyspieszac przes 1-3 sekundy po czym nagle dostaje strzal mocy. dzieje sie tak jedynie poniezej 2tys obrotow. Skrzynia automat , DPF usuniety, Turbo regenerowane (sterowane elektronicznie,wymienione z nowymi wezami doprowadzajacymi, odma, filtry, olej), , oraz przeplywomierza i swiec zarowych.

pozdrawiam serdecznie

Opublikowano
1 sekunda to wydaje mi się dość normalny czas na redukcję o bieg lub dwa. Ja przynajmniej tak mam, przy kickdownie zanim skrzynia zredukuje o dwa biegi i autko dostanie "kopa" mija +- 1 sekunda (max), ale 3s to zdecydowanie za dużo. Tyle u Ciebie mija zanim auto zrzuci biegi? Jeśli tak, to przyczyny szukałbym w skrzyni i jej sterowaniu, turbo czy wycięty DPF raczej nic do tego nie ma.
Opublikowano
Miałem to samo wyczyść dolot egr itd,jest tam jakiś czujnik turbiny(w dolocie) i on prawdopodobnie jest zabrudzony.Ewentualnie sterowanie klap siadło , najlepiej będzie je wywalić. Mój mechanik robił obie czynności za jednym razem więc nie wiem w sumie co dokładnie pomogło :8) .Po tych zabiegach 0 laga od samego dołu pięknie leciał.
Opublikowano
dzięki wielkie .hmmmm no powiem że to może być wina tego egr ,ponieważ wyskakują błedy silnika i błedy za wysokiej emisji spalin .hmm tak około 3 sekundy mijaja ( na manualnej skrzyni przy wrzuconym pierwszym biegu i nacisnieciu pedału gazu przyspieszenie nastepuję po upływie około 3 sekund
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odświeżam temat .Wczoraj wyskoczył błąd (zwiększona emisja ). Podpięcie pod komputer pokazało.

-zatkany filtr paliwa

-blad przepływomierza

-bład świecy na 6 cylindrze

Oprócz tego dołu auto nie mam mocy przy ok.200 km\h

pozdrawiam