Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jakiś czas temu podczas jazdy zwariowały mi zegary. Pojawiła się informacja "Central Elecronic Failure" i trwało to dobre kilka minut.

Na szczęście po jakimś czasie ustało i w tej chwili jest spokój.

Niemniej jednak od tego czasu nie działa Webasto. Przy próbie wyjęcia bezpiecznika nr 20, znów pojawia się szaleństwo zegarów i przytoczony komunikat.

Dziś udało mi się zreanimować laptopa i w diagnostyce Webasto pojawia mi się taki błąd:

E784 CAN Low wire error

1. Milage 5240 km
2. Milage 131688 km
3. Milage 148840 km

Not matching error symptom
Test condition fulfilled
Error present now and already stored
Error would not cause a warning lamp to light up

Error code : E7 84 60 02 8F 40 4D 48 AD

Szukałem w necie informacji na temat tego błędu ale znalazłem tylko wątek na słowackiej stronie, gdzie mój błąd był jednym z wielu innych.

Obecny samochód mam od niedawna i mam trochę obaw przed wkładaniem rąk do niego.

Tym samym proszę o pomoc osoby, które maja więcej pojęcia w tym temacie.

Opublikowano
Webasto może robić taki zamęt ,jeśli poleciał sterownik webasta to on może robic zwarcie ,trzeba INPA zdjagnozować webasto jeśli nie da rady się z nim połączyć to napewno sterownik do wymiany,można jeszcze spróbowac wyczyścić wtyczki które do niego dochodzą odkręcić sterownik wymyć go bęzyną ekstrakcyjną i wysuszyć . W e60 jest on bardzo narażony na wilgoć i takie żeczy często się dzieją .